europa liga

Bušili su ga u Srbiji, televizija ga je ismijavala. Pola sata kasnije postao je heroj

Screenshot

RAZVAN DUCAN, mladi (19) golman Steaue, nikako nije trebao braniti na utakmici drugog pretkola Europa lige koja je ušla u povijest europskog nogometa, Bačka Topola - Steaua 6:6.

Golman junak koji je primio šest golova

Čudno zvuči da je vratar koji je primio šest golova, od čega je skrivio čak četiri, junak tog povijesnog meča. Ipak, Ducan je postao to. 

Steaui je za ovu utakmicu nedostajalo čak devet igrača. Svima je covid-19 potvrđen u zadnja tri dana, a petorici na dan utakmice. Svi članovi stručnog stožera osim pomoćnog trenera Mihaija Pintiliija također su zaraženi. Zato je Steaua morala igrati većinom s "rezervama rezervi". 

Četvrti vratar debitirao je samo zato što je korona poharala momčad

Rumunji su bili prisiljeni na gol postaviti 19-godišnjeg debitanta Ducana, koji je inače četvrti golman prve momčadi i do sada je branio samo u drugoj ligi. Na debiju za seniore skrivio je četiri gola. Po dva dok je njegova momčad imala jednog i čak dva igrača više.

Komentator rumunjske televizije rugao se mladom golmanu kojem je sve ulazilo

Nakon što je mladi vratar skrivio treći gol, komentator rumunjske televizije mu se rugao: "Pitam se zar nam ne bi bilo bolje da večeras igramo bez golmana? Nismo mi krivi što je on htio postati golman, pa da moramo gledati ovo!".

Ipak, tinejdžer na vratima Steaue se zadnji smijao

Međutim, Ducan je nakon toga u 97. minuti sjajno obranio u situaciji jedan na jedan, a u raspucavanju penala obranio je jedini udarac koji nije završio u golu i tako nakon neviđene drame odveo Steauu dalje.

Nakon utakmice je Steauin prisilni trener ovako odgovorio na pitanje o brojnim greškama mladog golmana: "Ne znam koliko smo golova primili zbog njega, niti me je briga! Pa on je još dijete koje nas je spasilo na penalima!".

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PENALE NAKON UTAKMICE BAČKA TOPOLA - STEAUA 6:6

*Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.