super bowl

Brady ga je vukao iz penzije i depresije. Nisu mogli ništa. Onda je došao Super Bowl

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

TAMPA BAY BUCCANEERSI pobijedili su Kansas City Chiefse 31:9 u Super Bowlu i osvojili drugi naslov u povijesti. Briljirao je Tom Brady, koji je u 44. godini osvojio svoju sedmu titulu, ali i njegov omiljeni suigrač Rob Gronkowski.

Gronk 2019: "Football me skršio. Doveo me do ruba fizičkog i psihičkog zdravlja"

Gronk se inače prije dvije godine umirovio, nakon što je osvojio treću titulu s New England Patriotsima. Odlazak već u 29. godini obrazložio je time što mu velika bol i teške ozljede koje je pretrpio tijekom karijere, uzimaju danak i mentalnom zdravlju:

"Football me skršio i više ga nisam volio. Izgubio sam radost življenja. Fizički mogu igrati, ali nemam više mentaliteta i želje. Devet jako teških godina na terenu i van njega dovelo me do ove odluke i ovakvog stanja."

Brady ga je prije deset mjeseci izvukao iz penzije i depresije

Iz takve odluke i stanja prije deset mjeseci izvukao ga je Brady. Mjesec dana nakon što je otišao u Buccaneerse za sobom je povukao Gronkowskog. Patriotsi su još imali prava na Gronka, pa je bivšeg suigrača nagovorio da mu se pridruži trejdom. 

Međutim, prva sezona u novom klubu nije bila dobra za dvojac koji se sjajno poznaje. U play offu nisu imali nijedan touchdown pass sve do finala. 

Onda je došao Super Bowl. U svom desetom nastupu u najvećoj utakmici Tom Brady je prvi put u prvoj četvrtini bacio touchdown. Pronašao je Roba Gronkowskog, koji Tampa Bay Buccaneerse dovodi u vodstvo 7:3 nakon prvih 15 minuta igre.

Nisu mogli ništa u playoffu. Sve do Super Bowla

Ukupno mu je ovo bio ukupno 13. touchdown bačen k Gronkowskom u utakmicama doigravanja, što je najviše touchdowna nekog dvojca u povijesti NFL doigravanja. Gronk i Brady su postali najuspješniji tandem u povijesti doigravanja s 13 dodavanja za touchdown. Do noćas su rekord držali legendarni Joe Montana i Jerry Rice iz San Francisco 49ersa. U drugoj četvrtini dvojac je još malo popravio vlastiti rekord novim touchdownom za vodstvo 14:3.

Rob Gronkowski, kojeg je Brady izvukao iz mirovine samo za ovu sezonu u Buccaneersima, njegov omiljeni quarterback nije pogodio nijednom u doigravanju. Sve do finala. U Super Bowlu ga je Brady našao čak šest puta, a dva od ta četiri dodavanja Gronk je pretvorio u touchdown.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO SU BRADY I GRONKOWSKI UŠLI U POVIJEST.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.