Boban o svom nasljedniku: Mnogi nisu mislili da će tako napredovati. Ja jesam

Foto: EPA

BIVŠI hrvatski reprezentativac Zvonimir Boban (55) govorio je o najboljem igraču Milana Rafaelu Leau (24). Podsjetimo, Boban je od 1992. do 2001. bio igrač Milana u kojem je nosio dres s brojem 10 i s njim osvojio devet trofeja. Nerijetko ga se ubraja među najbolje strane igrače koji su nastupali za milanskog velikana. 

"Zadovoljan sam kako Leao igra. On je nevjerojatan talent, ali još nije potpuno sazrio. Međutim, jako je napredovao. Mnogi to nisu očekivali, ali ja jesam", rekao je Boban za Sky Sport na predstavljanju nove knjige talijanskog trenera Arriga Sacchija.

Leao je najvrjedniji igrač Milana

Leao je ove sezone, u kojoj nosi broj 10 poput Bobana, upisao 16 nastupa, četiri pogotka i četiri asistencije. U milanski klub stigao je 2019. iz Lillea za 50 milijuna eura. Ukupno je odigrao 179 utakmica u kojima je zabio 47 i asistirao za 40 pogodaka.

Prema Transfermarktu, stranici specijaliziranoj za vrijednosti nogometaša, procijenjen je na 90 milijuna eura, što znači da je najvrjedniji igrač Milana. Proglašen je najboljim igračem sezone 2021./2022, kada je Milan osvojio titulu prvaka Serie A.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.