Bizaran transfer španjolske zvijezde: Ušetao u ured s 37 milijuna eura, otkupio ugovor i otišao u Las Palmas

Foto: Getty Images/Guliver Image

NOGOMETNI transferi postaju sve bizarniji, a klubovi pronalaze nove i inovativne načine kako zaobići sve brojnija i oštrija pravila FIFA-e i UEFA-e. 


Potvrdio je to i slučaj španjolskog reprezentativca Vitola, dosadašnjeg nogometaša Seville, od danas Las Palmasa, a od prosinca Atletico Madrida.

Atletico je u srijedu objavio kako je angažirao Vitola (27), koji će prvi dio nove sezone provesti na posudbi u Las Palmasu.

 
Atletico do siječnja sljedeće godine ne smije registrirati nove igrače jer ga je FIFA kaznila zbog potpisivanja ugovora s maloljetnicima, pa je bio prisiljen poslati Vitola na šestomjesečnu posudbu.

Predsjednik Seville Jose Castro u ponedjeljak navečer je objavio kako je dogovorio produžetak ugovora s Vitolom, no igrač je promijenio mišljenje nakon Atleticova poziva dan kasnije.

Vitolo se u srijedu osobno pojavio u uredu vodstva lige sa 37,5 milijuna eura koje je dobio od Atletica, a s kojima je otkupio svoj ugovor sa Sevillom.

Vitolo je dogovorio suradnju s Atleticom do ljeta 2022. godine, ali odmah produžio na Kanarske otoke gdje će odraditi prvi dio sezone.

Vitolo je rođen u Las Palmasu u kojem se razvio kao nogometaš a onda otišao u Sevillu gdje je ostvario zavidnu karijeru u zlatnom periodu andaluzijskog kluba, s kojim je osvajao domaće i europske kupove.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.