BOKS

Bivši WBA prvak: Wilder je ubojica. Hrgović može biti i bolji, sličan je Kličku

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

BIVŠI teškaški WBC izazivač i WBA teškaški prvak Johann Duhaupas usporedio je Filipa Hrgovića s legendarnim trostrukim svjetskim teškaškim prvakom Vitalijem Kličkom.

Iskusni Francuz već neko vrijeme u Miamiju sparira s Hrgovićem, ali i s Englezom Fabiom Wardleyjem i Belgijcem Joelom Tambweom Djekom. Sve to događa se u sklopu priprema za Hrgovićevu borbu karijere koja je na rasporedu 7. prosinca u Diriyah Areni u Saudijskoj Arabiji.

Borba Hrgovića i Moline odvijat će se u sjeni borbe između Andyja Ruiza Jr.-a i Anthonyja Joshue, a održat će se još i borbe Alexandera Povetkina i Michaela Huntera, Dilliana Whytea i Mariusza Wacha, Mahammadrasula Majidova i Toma Littlea te mnoge druge.  

Oduševljen je Hrgovićem

Duhaupas je Hrgovića prvi put upoznao u trening-kampu Vladimira Klička u Austriji i tvrdi da je od tog trenutka impresioniran hrvatskim borcem.

"Prvi put sam Filipa upoznao u Kličkovom kampu i oduševio me. Ima sjajnu desnu ruku, brz je i jak, mogu zamisliti da postane svjetski prvak. Stilom me jako podsjeća na Vitalija Klička", rekao je Francuz. 

Hrgović bi mogao postati bolji od Wildera

Francuz tvrdi da je Hrgović spreman ući u ring s borcima kao što su Deontay Wilder, Alexander Povetkin i Jarrell Miller. 

"Wilder je ubojica, ali Filip već sad ima jako dobru desnu ruku i ako dobije još malo mišića i snage mogao bi udarati jednako jako kao Wilder. S dobrom psihološkom pripremom mislim da bi Hrgović mogao nokautirati Millera ili Povetkina", rekao je Duhaupas pa je komentirao sudar Hrgovića i Moline.

"To je jako velika prilika za Hrgovića. Kad si dobar boksač, nije te briga za putovanja, samo za pobjedu. Filip želi pobijediti, sretan sam što treniram s njim jer smo jako slični", zaključio je Duhaupas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.