Bivši treneri protiv stranca na klupi: "Talijani su defenzivci, a Hajduk mora napadati!"

BIVŠI Hajdukovi treneri su složni: Nismo za strance na splitskoj klupi! Ante Miše i Ivan Pudar ne vjeruju da će angažman Edoarda Reje nešto drastično promijeniti na bijelom brodu koji tone sve dublje. Stranac je posljednji put doveden na Poljud prije 22 godine i to se pokazalo kao potpuni promašaj. Bijele je tada vodio bugarski stručnjak Ivan Vucov i tu sezonu su završili na sramotnom 13. mjestu.

Hoće li strani trener izvući Hajduk iz krize, upitali smo Antu Mišu.

"Ne treba nam stranac, samo naši ljudi. Mogu hrvatski trener odraditi taj posao, mislim da su se naši stručnjaci već dokazali. Nije problem u treneru nego u organizaciji i ustroju kluba", misli Miše.

Da, ali vjerojatno ćete se složiti da će stranac biti manje podložan pritisku raznih menadžer i ostalih ljudi iz kluba koji forsiraju svoje igrače?

"To je istina, ali je to samo jedan segment trenerskog posla."

Mislite li da je Roju problem što ne poznaje igrače Hajduka, a ni hrvatsku ligu u kojoj će raditi?

"Da, takav stranac ne poznaje momčad, atmosferu i sve ono što se događa u klubu. Tako da sam protiv stranih trenera", jasan je Miše.

Slično mišljenje ima i Ivan Pudar koji je 2008. dobio otkaz i prepustio mjesto Sergeju Krešiću.

"Prva stvar, ja bih kao trener volio voditi neki strani klub pa onda gospodin Rejo ima puno pravo voditi Hajduk. No, Talijani su poznati defenzivci, a jasno je da Hajduk mora igrati napadački. Pitam se što on ima, a da naši treneri nemaju? Splitski treneri su temperamenti i mogu voditi bilo koji klub, a može li stranac voditi klub kao što je Hajduk? Je li nam potrebno u recesiji dovoditi strane trener i abnormalno ih plaćati? Ili dovoditi igrače poput Cernata koji dolaze potpuno nespremni i dati im godišnje 450 tisuća eura?", pita se Pudar.



Koje će novine uvesti Talijan?

"Sa zadovoljstvom ću ubuduće dolaziti na treninge Hajduka kako bih vidio što će taj gospodin uvesti novo u momčad iako sumnjam da će išta radikalno promijeniti", rekao nam je Pudar.

Iako je recesija, u Hajduku se dijeli šakom i kapom...

"Potpisao je na dvije godine, a ne jednu plus jednu kao svi treneri. Godišnje će imati 400 tisuća eura plus Hajduk na to mora platiti poreze i mislim da nam to nije potrebno u vrijeme recesije."

Sigurno će mu biti lakše jer neće trpjeti pritiske kao domaći trener?

"Ne bih se složio. Pogledajte moj slučaj, smijenjen sam bez poraza, ali kod mene nisu igrale ekstra zvijezde niti sam dopuštao da se bilo tko miješa u momčad."

Koliki mu je nedostatak činjenica da ne poznaje momčad ni ligu?

"To će mu biti veliki problem. Kao i igračima, svakom treneru je teško kad dođe u novi klub, pogotovo u sredinu koju ne poznaje. Tvrdim da ništa novo neće izmisliti, bit će mu malo lakše jer je dobio braću Sharbini, ali svejedno ga očekuje težak posao. Osim toga, moramo imati na umu da će se on u najbolju ruku boriti za drugo mjesto."

Mislite li da će Rejo uspjeti odraditi cijeli ugovor?

"Ne samo da ne vjerujem da će izdržati dvije godine, nego mislim da neće izdržati do kraja sezone", zaključio je Pudar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.