TENIS

Bivši osvajač US Opena objasnio zašto muškarci trebaju zarađivati više od žena

Foto: Getty Images / Guliver Image

RASPRAVA o jednakosti u primanjima između spolova u sportu traje jako dugo, pogotovo u tenisu. Wimbledon je 2007. postao posljednji od četiri Grand Slama koji jednako nagrađuje tenisače i tenisačice.

Najčešći argument struje koja zagovara da muškarci trebaju zarađivati više odnosi se na trajanje mečeva jer tenisači igraju na tri, a tenisačice na dva dobivena seta.

Međutim, zanimljiv kut gledanja ponudio je bivši austrijski tenisač Julian Knowle. Nekad sjajni igrač parova, koji je 2007. osvojio US Open, a iduće godine dosegnuo šesto mjesto ATP ljestvice parova, izjasnio se u razgovoru za TennisNet objasnivši da je sve to stvar biznisa.

"Znam da se radi o vrlo ozbiljnoj temi i ne želim nikoga uvrijediti. Tržište određuje cijene. Samo usporedite cijene ulaznica za ženska i muška finala. Odmah možete vidjeti koji se proizvod bolje prodaje. Pa tri najveća tenisača u povijesti igraju u istoj eri", rekao je Knowle, a posebno se osvrnuo na završnicu ovogodišnjeg Wimbledona.

"Federer, Nadal i Đoković zlato su za tenis. Muško finale bilo je nevjerojatno, kao i polufinale između Federera i Nadala. Zato su ljudi tako strastveni. Nadam se da će igrati još 25 godina", rekao je Knowle.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.