Bivši njemački prvak u bizarnoj situaciji: Bori se za ostanak i za ulazak u višu ligu

Foto: Getty Images/Guliver Image

OVOG VIKENDA nastavilo se natjecanje i u 3. njemačkoj ligi koja je bez ikakve sumnje trenutačno najneizvjesnija liga u Europi.

Nakon što je prvi dio sezone uglavnom proveo u donjoj polovici tablice, München 1860 je i u nastavku prvenstva nastavio dobru formu te je današnjom pobjedom 3:2 protiv vodećeg Duisburga skočio na treće mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije za 2. Bundesligu.

Poraz Duisburga, koji je u toj utakmici vodio 2:0 do 68. minute, uzrokovao je dodatne komplikacije na tablici. Nakon 28 odigranih kola prvih 11 momčadi nalazi se unutar samo pet bodova i nitko ne može ni pretpostaviti tko će na kraju sezone u viši rang. Vrlo lako se može dogoditi da druga Bayernova momčad osvoji prvenstvo, ali to joj ne bi pomoglo jer prema pravilima njemačke lige druge momčadi prvoligaša ne mogu dalje od 3. lige.

Veliku pobjedu jučer je ostvario i Kaiserslautern koji je u gostima pobijedio Magdeburg 1:0. Bivši njemački prvak je s ta tri boda pobjegao s dna, ali se istovremeno, potpuno bizarno, uključio i u borbu za 2. ligu. Naime, Kaiserslautern se nalazi na osam bodova od 3. mjesta, ali u sljedećih deset dana igra i s Duisburgom i Münchenom i s pobjedama u tim utakmicama može se ozbiljno uključiti u borbu za vrh.

No u međuvremenu igra protiv Chemnitzera od kojeg pak ne bi smio izgubiti jer bi si u tom slučaju zakomplicirao situaciju na dnu tablice.

I dok je praktički čitava liga u igri za nešto, Grossaspach i Jena nemaju nikakvih problema budući da se nalaze 12, odnosno 15 bodova od zone spasa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.