Bivši hrvatski prvoligaš zaposlio Vjerana Simunića (70) da ga spasi od pada u 4. ligu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

NEKADAŠNJI hrvatski prvoligaš Međimurje otpustio je dosadašnjeg trenera Gordana Golika te pronašao novog. Riječ je o Vjeranu Simuniću, piše MSM, 70-godišnjem hrvatskom treneru koji je poznat po tome da je promijenio ogroman broj klubova. Međimurje je ove sezone u ogromnim problemima s trenerima i rezultatima.

Trenutno je na zadnjem mjestu hrvatske treće lige sa samo devet bodova i prijeti mu ispadanje u četvrtu. Klub iz Čakovca su samo ove sezone vodili treneri Ivica Solomun, Zoran Ivančić, privremeno Davor Vugrinec, Igor Budiša te Golik u drugom dijelu sezone.

Živopisna Simunićeva karijera

Simunić je u svojoj igračkoj karijeri bio vratar koji je također često mijenjao klubove. Branio je za Hajduk, Cibaliju, Zagreb, portugalski Sporting, a kasnije otišao u Japan i Italiju. Aktivnu igračku karijeru završio je u Posušju.

Zanimljivo je da je, dok je branio za Zagreb, Simunić obranio tri jedanaesterca Dinamu u šampionskoj sezoni 1982. godine. Po jedan udarac s bijele točke skidao je Kranjčaru, Cerinu i Cvetkoviću.       

Trenerska ga je karijera vodila diljem Hrvatske, susjednih nam zemalja, ali i na Daleki istok. Godine 2012. proglašen je čak i trenerom godine u Singapuru, dok je vodio DPMM. Od poznatijih klubova u Hrvatskoj vodio je Zadar, Hrvatski dragovoljac, Kamen Ingrad i Cibaliju. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.