CHAMPIONSHIP

Bivši golman Reala rasistički vrijeđao Leku, čeka ga teška suspenzija

Foto: Getty Images / Guliver Image

KIKO CASILLA, bivši Realov junior i pričuvni golman Kraljevskoga kluba protekle četiri godine, od siječnja uspješno brani za Leeds United, ali sad mu prijeti teška kazna zbog rasizma.

Casilla je na utakmici protiv Charltona u engleskom Championshipu u rujnu rasistički vrijeđao Jonathana Leku. Nakon utakmice je prijavljen, a FA je završio istragu uz pomoć španjolskog prevoditelja i čitača s usana te će u srijedu objaviti trajanje suspenzije.

Engleski nogometni savez žestoko se bori protiv rasizma pa se očekuje da će 33-godišnji golman dobiti između osam i 12 utakmica kazne. To će biti težak udarac za Leeds, koji je trenutačno trećeplasirani u Championshipu sa samo osam primljenih golova, najmanje od 24 kluba.

Iako dijeli prezime s bivšim hrvatskim reprezentativcima Jerkom i Ivanom, 20-godišnji Leko je rođen u Kongu, a od osme godine živi u Engleskoj. Ima državljanstvo i igrao je za sve mlađe kategorije engleske reprezentacije.

Potekao je iz akademije West Bromwich Albiona koji trenutačno vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, ali ove je sezone na posudbi u Charltonu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.