Bivši golman Reala kažnjen s osam utakmica neigranja zbog rasizma

Foto: Getty Images / Guliver Image

ENGLESKI nogometni savez (FA) kaznio je golmana Leedsa Kika Casillu s osam utakmica suspenzije zbog rasističkog vrijeđanja napadača Charltona Jonathana Leka. 

Bivši čuvar mreže Reala, kluba u kojem je igrao od 2015. do 2019., u utakmici protiv Charltona u engleskom Championshipu u rujnu rasistički je vrijeđao igrača iz Konga. Nakon utakmice je prijavljen, a FA je završio istragu uz pomoć španjolskog prevoditelja i čitača s usana.

Casilla, koji je negirao optužbe, morat će platiti i kaznu od 60 tisuća funti. 

Iako dijeli prezime s bivšim hrvatskim reprezentativcima Jerkom i Ivanom, 20-godišnji Leko je rođen u Kongu, a od osme godine živi u Engleskoj. Ima državljanstvo i igrao je za sve mlađe kategorije engleske reprezentacije.

Potekao je iz akademije West Bromwich Albiona, koji trenutačno vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, ali ove je sezone na posudbi u Charltonu.

Embed from Getty Images

Nakon 35 kola u Championshipu Leeds drži drugo mjesto s četiri boda manje od vodećeg WBA. Leeds ima pet bodova više od trećeg Fulhama i na dobrom je putu da se vrati u Premiership.

Casilla će propustiti utakmice protiv Hulla, Huddersfielda, Cardiffa, Fulhama, Lutona, Blackburna, Stokea i Swanseaja, a na teren bi se trebao vratiti 18. travnja protiv Barnsleyja, tri kola prije kraja. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.