United - Arsenal 0:1

Bio je na korak do Dinama, a sad je zasjenio Pogbu i Unitedove zvijezde

Foto: Guliver Image/Getty Images

ARSENAL je u derbiju 7. kola Premierlige slavio na gostovanju kod Manchester Uniteda (1:0), a najbolji igrač utakmice bio je Thomas Partey.

Veznjak iz Gane stigao je u Arsenal u posljednjem prijelaznom roku i to na način da je londonski klub aktivirao njegovu klauzulu u ugovoru s Atleticom bez da je obavijestio Madriđane o tome. Englezi su samo uplatili 50 milijuna eura i dobili 26-godišnjaka koji se zasad pokazao kao veliko pojačanje. 

Radi se o igraču visokom 185 centimetara koji ima izražene fizičke osobine i sposobnosti čitanja suparničke igre. Ima jako dobar učinak oduzetih lopti i dobivenih duela, a takav igrač je godinama potreban Arsenalu u čijem su veznom redu nekada igrali velikani poput Gilberta Silve i Patricka Vieire.

Upravo ga je s Vieirom sinoć usporedio legendarni Roy Keane.

"Što ga više gledam, to bih više volio da ga je doveo Manchester United", rekao je Keane, bivši igrač Uniteda, nakon jučerašnje utakmice.

"Mislim da Thomas ima šansu postati ono što je bio Vieira. Velik je, jak, agresivan i dobar na lopti."

Partey je protiv Uniteda imao maksimalan učinak u driblinzima i zračnim duelima, imao je 79 dodira s loptom i 93 posto točnih dodavanja. Uzeo je 11 lopti suparnicima, dobio 10 duela...

"Izgledao je poput Rolls Roycea na travnjaku Old Trafforda, uvjeren da je klasu iznad svih ostalih. Partey je svjetska klasa za kojom je vapio Arsenal i u to smo se mogli uvjeriti u svakoj sekundi njegovog nastupa. Nijedan igrač Uniteda nije mu mogao prići kad ima loptu, niti proći pored njega", piše Squawka u analizi velikog derbija nakon kojeg su navijači Arsenala fotomontažama na društvenim mrežama slavili veznjaka iz Gane.

Zanimljivo, Partey je prije četiri godine bio blizu dolaska u Dinamo. Već je bila dogovorena posudba uz mogućnost da zagrebački klub otkupi njegov ugovor, ali nakon što je Ganac tih dana odigrao sjajnu utakmicu i zabio odlučujući gol u pobjedi Atletica nad Levanteom, u Madridu su se predomislili i odlučili tada 22-godišnjaka ostaviti u svojoj momčadi. 

U Madridu je bio od 2012. godine. Za Ganu je odigrao 27 utakmica i zabio 10 golova, a prethodne dvije godine izabran je za najboljeg nogometaša svoje zemlje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.