Bild najavio Bjelicu kao nepoznatog trenera, austrijski novinar žestoko odgovorio

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, X (Twitter)

NENAD BJELICA postao je novi trener Union Berlina, njemačkog kluba u kojem igra hrvatski reprezentativac Josip Juranović. Insajder Gianluca Di Marzio prvi je najavio dolazak Bjelice. A prije no što je službeno povrđeno, na naslovnici Bilda osvanula je vijest pod naslovom: "Umjesto superzvijezde Raula, novi trener Uniona trebao bi postati nepoznati Hrvat."

Bild je Bjelicu prozvao "slabo poznatim" trenerom

"Prema našim informacijama, novi trener trebao bi već danas biti predstavljen. Zasad sve upućuje na to je riječ o Bjelici. Bivši igrač Kaiserslauterna igrao je također Španjolskoj i Austriji. Nakon igračke karijere postao je trener Kärntena te bio u Lustenauu, Wolfsbergeru i bečkoj Austriji. Nakon rada u Italiji i Poljskoj, vratio se u Hrvatsku, gdje je dvaput osvojio prvenstvo i jednom Kup s Dinamom.

Od travnja do listopada bio je trener Trabzonspora. U osam utakmica s turskim klubom doživio je četiri pobjede i četiri poraza. Sada bi mogao prihvatiti posao u Berlinu. Donedavno se šuškalo da bi svjetska zvijezda Raul mogao postati novi trener Uniona, no prema našim informacijama od toga neće biti ništa.

Umjesto njega, Berlin bi mogao preuzeti svijetu slabo poznati Bjelica. On bi trebao povesti posrnuli Union u Ligi prvaka i Bundesligi, u kojoj se nalazi na 17. mjestu", stoji u tekstu Bilda.

Austrijski novinar žestoko odgovorio Bildu na tekst o Bjelici

Bildovo prozivanje Bjelice "nepoznatim Hrvatom" nije se svidjelo novinaru Davidu Mayru, uredniku austrijskog Kickera. "Ovaj naslov Bilda pokazuje njemačku aroganciju koja više nije primjerena u nogometu.

'Nepoznati Hrvat' radio je - nerijetko i prilično uspješno - u pet zemalja, vodio klub u Ligi prvaka, trenirao najveći klub u svojoj zemlji te govori šest jezika", napisao je Mayr uz Bildov tekst na X-u (bivšem Twitteru).

Union je u teškoj situaciji

Podsjetimo, Union je nedavno smijenio legendarnog trenera Ursa Fischera i krenuo u potragu za novim stručnjakom. S druge strane, Bjelica je bio bez posla od početka listopada kada je zbog serije loših rezultata dobio otkaz u Trabzonsporu nakon samo nekoliko mjeseci.

Fischer je Union vodio pet godina i od njega napravio hit-klub Bundeslige te izborio plasman u Ligu prvaka. Međutim, presudio mu je ovosezonski niz od devet poraza u Bundesligi i rano ispadanje iz Kupa. Union Berlin je prošle sezone završio četvrti, a sada je predzadnji sa samo sedam bodova iz 12 kola. U Ligi prvaka u skupini s Realom, Napolijem i Sportingom ima jedan osvojen bod u četiri kola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.