BUNDESLIGA

Bayern pojačava trenerski stožer najboljim strijelcem svjetskih prvenstava

Foto: EPA

TRENER minhenskog Bayerna Hansi Flick pozvao je bivšeg njemačkog reprezentativca Miroslava Klosea u svoj stručni stožer. 

Njih dvojica iza sebe već imaju zajedničku suradnju, i to u reprezentaciji 2014. kada je Flick bio pomoćnik izbornika Joachima Löwa. Njemačka je tada osvojila naslov svjetskog prvaka.

Flick je u petak potpisao ugovor s bavarskim klubom do 2023. godine, a Klose je trenutno trener mlade momčadi do 17 godina u Bayernu.

"Miroslava poznajem već dulje vrijeme, znam da je predan, odan, da ima visoku razinu društvenih vještina. Mislim da bi obogatio naše stručno vodstvo. Mora odlučiti hoće li prihvatiti poziv", rekao je Flick.

U stručnom stožeru Klosea bi rado vidio i njegov bivši suigrač Thomas Müller. "Pametan je. Jedna od njegovih vrlina je čitanje igre, a u trenerskoj karijeri puno pomaže ako razumijete igru", rekao je Müller.

Klose je u 137 nastupa za njemačku reprezentaciju zabio 71 gol, od čega 16 na svjetskim prvenstvima, što ga čini najboljim strijelcem u povijesti mundijala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.