Bayern očajnim pregovaranjem ugrozio svoj najvažniji transfer prijelaznog roka

Foto: Profimedia

BAYERN je dugo pokušavao dovesti švicarskog golmana Yanna Sommera iz Borussije Mönchengladbach, a proteklog vikenda intenzivirao je pregovore i stalno povećavao ponudu, ali zbog neodlučnosti oko prihvaćanja tražene odštete možda si je upropastio šanse da realizira transfer.

Prema pisanju Bilda, Bayern je u nekoliko dana poslao četiri ponude Borussiji, koje su pomalo rasle dok Gladbach nije prekinuo pregovore. Bild piše da je Bayern započeo licitaciju ponudom od četiri milijuna eura, koja je istog trena odbijena.

I nakon jasnog zahtjeva Borussije Bayern je škrtario

U nedjelju je Bayern povećao ponudu na pet milijuna uz dodatna tri milijuna u bonusima, što je Borussija ponovno odbila, a u ponedjeljak ujutro njen direktor Stephan Schippers obavijestio je Olivera Kahna da neće prihvatiti ništa manje od fiksnih osam milijuna.

No, umjesto da pristane, Bayern je odgovorio ponudom od šest milijuna uz dva milijuna u bonusima, ali njih bi isplatio samo ako Bavarci osvoje Ligu prvaka. Ni takva ponuda, jasno, nije odgovarala upravi Gladbacha, samo ju je naživcirala.

Nakon svega, Bayern u ponedjeljak navečer ne samo da je pristao na osam milijuna fiksne odštete nego je ponudio i dodatni milijun bonusa, ali je opet dobio odbijenicu uz objašnjenje da je sad - prekasno.

Možda ipak nije prekasno

Ipak, Florian Plettenberg iz njemačkog Sky Sporta tvrdi da posljednju ponudu Borussia nije odbila, nego stavila na čekanje dok ne vidi može li umjesto Sommera dovesti njegovog sunarodnjaka Jonasa Omlina iz Montpelliera.

Bayern očajnički traži golmana u siječanjskom prijelaznom roku jer je Manuel Neuer prošlog mjeseca slomio nogu na skijanju, pa je izgubljen za ostatak sezone. U kadru ima samo još Svena Ulreicha od iskusnih golmana. Bayern je pokušavao vratiti Alexandera Nubela s posudbe, ali Monaco ga ne želi pustiti natrag prije dogovorenog isteka na ljeto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.