"Bayern je Stanišića poslao na posudbu za 2 mil. eura. Netko mi to mora objasniti"

Foto: Profimedia

NICK SALIHAMIDŽIĆ (21), sin umirovljenog nogometaša i bivšeg Bayernova sportskog direktora Hasana, na X-u je komentirao težak poraz Bayerna od Bayera u Leverkusenu (3:0) u derbiju 21. kola Bundeslige. Momčad trenera Xabija Alonsa time je produljila niz neporaženosti na čak 31 utakmicu u svim natjecanjima. Bayer sada na vrhu njemačkog prvenstva ima pet bodova više od Bayerna.

Salihamidžić napisao pa obrisao objave na X-u

Mladi Salihamidžić obrisao je većinu objava na bivšem Twitteru, no njemački mediji prenijeli su što je bio napisao za vrijeme trajanja utakmice. Prvi gol bio je djelo hrvatskog desnog bočnog braniča Josipa Stanišića, igrača Bayerna ljetos poslanog na posudbu u Bayer, koji je u 18. minuti na drugoj stativi dočekao snažan centaršut s lijeve strane i zakucao loptu u mrežu.

Salihamidžić je pritom kritizirao Sachu Boeyja (23), francuskog braniča koji je ove zime stigao u Bayern iz Galatasaraya za 30 milijuna. "Dobro si zatvorio drugu stativu, Boey", napisao je Salihamidžić.

"Stanišić je za dva milijuna eura posuđen Leverkusenu, a Boey je doveden za 30 milijuna eura. Netko mi to mora objasniti"

Salihamidžić je istaknuo i Stanišićevu situaciju. Naime, trener Thomas Tuchel na početku sezone otpisao je Stanišića, koji u posljednje vrijeme fantastično igra u Leverkusenu i s njime drži vrh ljestvice. Uostalom, Tuchela je naljutilo što je Stanišić uopće kao posuđen igrač nastupio protiv Bayerna.

"Stanišić je za dva milijuna eura posuđen Leverkusenu, a Boey je doveden za 30 milijuna eura. Netko mi to mora objasniti", istaknuo je Salihamidžić, koji je nastavio s kritiziranjem Bayerna, kluba u čijim je mlađim uzrastima i za drugu momčad igrao: "Šteta što tako igramo. U ovakvoj utakmici imati 0.27 očekivanih golova je sramotno."

Osim toga, Salihamidžić smatra kako bi Bayern trebao dati sve od sebe kako bi doveo najvećeg njemačkog talenta i člana direktnog konkurenta Bayera Floriana Wirtza (20). Riječ je o ofenzivcu koji je ove sezone za klub iz Leverkusena upisao 29 nastupa, osam pogodaka i 15 asistencija.

Nick Salihamidžić trenutno nema klub

Prema podacima Transfermarkta, Nick Salihamidžić je, uz Bayern, igrao za drugu ekipu Vancouver Whitecapsa te u talijanskoj Cosenzi. Bavarski klub napustio je u siječnju ove godine i trenutno je slobodan igrač. Vrijednost mu je prema spomenutoj stranici procijenjena na 50 tisuća eura.

Bayern je prošle godine otpustio Hasana Salihamidžića, poznatog pod nadimkom Braco, nakon sezone u kojoj je klub tek u posljednjem kolu na dramatičan način osvojio titulu njemačkog prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.