Barcelona ga je mogla dovesti besplatno, a sada novi portugalski reprezentativac košta 60 milijuna eura

Foto: Guliver Image/Getty Images

GELSON MARTINS zadivio je nogometni svijet utakmicom protiv Real Madrida u Ligi prvaka. Na startu grupne faze njegov Sporting izgubio je na Santiago Bernabeu 1:2, ali je 21-godišnji Martins blistao.

Martins je ove sezone zabio dva gola i upisao pet asistencija, te je sjajnim igrama izborio prvi poziv u reprezentaciju Portugala. Tamošnji mediji pišu kako su veznog nogometaša zainteresirani Manchester United i Real Madrid, ali da će za njega morati platiti 60 milijuna eura, koliko iznosi otkupna klauzula.

Real ga je primijetio još prije dvije godine kada ga je pokušao dovesti u svoju mladu momčad, ali je portugalski klub odbio ponudu Madriđana.

Zanimljivo, Realov najveći rival Barcelona ga je mogla dovesti besplatno. Kataloncima je Sporting prije četiri godine dugovao oko milijun eura za Jeffrena Suareza, a budući da je klub bio u lošoj financijskoj situaciji ponudio je Kataloncima da izaberu dvojicu mladih igrača.

Barcelona je izabrala Edgara Iea i Agostinha Caa, a u mladoj Sportingovoj momčadi nije primijetila Martinsa i Joaoa Marija, koji je ovog ljeta otišao u milanski Inter za 40 milijuna eura. Danas je Ie u Villarrealu, a Ca je bez kluba...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.