BARCA POKRADENA U VALENCIJI Valverde branio suce, ne i Alba: "S 50 metara sam vidio da je to bio gol"

Foto: Twitter

U DERBIJU 13. kola španjolskog nogometnog prvenstva Valencia i Barcelona su na Mestalli odigrali 1:1, a hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 68. minute.
Domaće je u vodstvo doveo Rodrigo u 60 minuti, a konačni rezultat postavio je Jordi Alba nakon nestvarne asistencije Messija dvije minute kasnije.
 
Ipak, susret će ostati upamćen po nevjerojatnom previdu sudaca koji u 30. minuti nisu priznali potpuno regularan pogodak Barcelone. Messi je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je išla ravno u vratara Valencije Neta kojemu je prošla kroz ruke, a zatim i kroz noge te udarila u tlo kojih pola metra iza gol-linije prije nego što se odbila u polje. Igrači Barcelone krenuli su slaviti pogodak, ali suci nisu zaustavili igru pa je Valencia u protunapadu umalo postigla pogodak. Na televizijskoj snimci jasno se vidi kako je lopta prešla gol-liniju za dobrih pola metra, ali ni glavni sudac niti njegov asistent to nisu označili.
 

Još je nevjerojatnije kako u ligi koja se smatra jednom od najjačih u Europi još uvijek nije uveden video-nadzor barem kada je u pitanju gol-linija.
 
Ovim remijem razlika između vodeće Barcelone i druge Valencije ostala je četiri boda, Barcelona ima 35, a Valencia 31 bod. Slijedi madridski dvojac, Atletico i Real s po 27.
 
Kako Messiju nije priznat čisti gol, Argentinac je ostao šestu utakmicu zaredom bez postignutog gola, čime je izjednačio "rekord" iz 2010. godine.
 
Barcelona je u večerašnjem susretu bila teško oštećena, ali trener Katalonaca Ernesto Valverde nije vrištao pred novinarima, štoviše, na neki je način branio suce tvrdeći da su pogreške dio nogometa.
 
"Istina je da smo oštećeni, ali prisjetimo se utakmice s Malagom, kada je lopta izašla izvan terena, a sudac je priznao naš gol", rekao je Valverde, pa je dodao:
 
"Večeras se na terenu vodila velika bitka, znali smo da je Valencia odlična na domaćem terenu. Izborili smo bod i mislim da možemo biti zadovoljni rezultatom.
 
Nešto oštriji od svog trenera bio je strijelac izjednačujućeg pogotka, Jordi Alba:
"Može se dogoditi da suci ne vide detalje, svima se događaju greške, ali sam s naše polovice terena vidio da je lopta ušla u gol!"
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.