Atletico jednog argentinskog osvajača Svjetskog prvenstva želi zamijeniti drugim

Foto: EPA

FABRIZIO ROMANO piše kako je 28-godišnji argentinski ofenzivac Atletico Madrida Angel Correa na meti saudijskog Al Ittihada koji bi ga pokušao dovesti već u ovom prijelaznom roku, a sam Correa je navodno vrlo otvoren prema ideji selidbe u Saudijsku Arabiju.

U slučaj da igrač koji je prije godinu dana postao svjetski prvak u Kataru napusti Wandu Metropolitano, Atletico ga planira zamijeniti drugim svjetskim prvakom i reprezentativnim kolegom, šest godina mlađim ofenzivnim veznjakom američke Atlante United Thiagom Almadom.

Kapetan je olimpijske reprezentacije

Almada je na Svjetskom prvenstvu u Kataru zaigrao svega šest minuta u utakmici grupne faze protiv Poljske, ali u narednom razdoblju počeo je dobivati veće povjerenje Lionela Scalonija i sada je kapetan argentinske olimpijske reprezentacije.

Almada je proizvod omladinske škole argentinskog Veleza u kojem je stigao do točno 100 nastupa za prvu ekipu. Već tada ga je želio niz europskih klubova, ali Almada je odlučio razvoj nastaviti u SAD-u i početkom 2022. prešao je u Atlantu. To se pokazalo kao pun pogodak jer je postao jedan od najboljih igrača MLS-a. Trenutno vrijedi 27 milijuna eura.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.