ATENA U PANICI Gazda PAOK-a, koji je s pištoljem upao na teren, zvao Grobare u pomoć za finale Kupa

Foto: Screenshot YouTube

IVAN SAVVIDIS, vlasnik i predsjednik PAOK-a, u ožujku ove godine preko noći postao je glavna zvijezda svih svjetskih sportskih medija. Savvidis je prekinuo derbi za naslov prvaka protiv vodećeg AEK-a, kad je u sudačkoj nadoknadi utrčao na teren s pištoljem za pasom, tražeći suca Georgiosa Kominisa, kako bi se obračunao s njim.
 
U sudačkoj nadoknadi Varela je zabio 1:0 za pobjedu PAOK-a, čiji je stadion Toumba bio u deliriju. Naime, solunski klub na naslov prvaka čeka pune 33 godine. S tom pobjedom PAOK bi pet kola prije kraja preskočio vodeći AEK-a i u samoj završnici prvenstva imao bi bod više od atenskog rivala. Naslov koji je solunski klub čekao čak 33 godine, tada se činio se bliži nego ikad u spomenuta tri desetljeća. Stadion u Solonu je gorio, ali nakon euforije, uslijedio je šok.
 
Sudac Kominis je zbog ofsajda poništio gol, na što je u Solunu krenulo ludilo. Kaos s tribina prenio se na travnjak, a kolovođa rulje koja je tražila suca Kominisa bio je naoružani Ivan Savvidis. Kada je vidio tko ga traži i s kojim oružjem, sudac je odmah prekinuo meč. 
 
 
PAOK je nakon toga naravno kažnjen, ostali su bez bodova i bez titule, a zbog sve učestalijeg divljanja na stadionima u Grčkoj, tamošnjem Savezu UEFA je zaprijetila teškim sankcijama - izbacivanjem grčkih klubova i reprezentacije iz Europe.
 
Prvenstvo koje je nakon nereda u Solunu bilo prekinuto u međuvremenu je nastavljeno, a dva kluba s početka ove priče - AEK i PAOK - u subotu u Ateni igraju finale Kupa.
 
Savvidis nije zaboravio na ono što se dogodilo u ožujku i želi osvetu, a u tome traži pomoć navijača Partizana, inače bratskog kluba PAOK-a.
 
Grčki mediji objavili su da atenska policija na stadionu u Ateni u subotu očekuju više desetina Grobara, koje je navodno pozvao osobno Savvidis, a to je otkriveno uvodom u anonimno pismo koje je primila Virginia Sakellaropoulo, državna tužiteljica Grčke.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.