As: Čini se da je Messi dobio nevjerojatan novac za promoviranje Saudijske Arabije

Foto: EPA

SAUDIJSKA ARABIJA ostvarila je senzacionalnu 2:1 pobjedu nad Argentinom na otvaranju skupine C Svjetskog prvenstva. Iako su njeni nogometaši gubili na poluvremenu, nisu se predali te su u drugom dijelu izveli preokret protiv favoriziranih Argentinaca. Španjolski As objavio je kako je Argentina pustila Saudijskoj Arabiji da pobijedi.

"Šokantna pobjeda tjera nas da se zapitamo ne samo kako je Argentina izgubila od druge najjeftinije momčadi Svjetskog prvenstva već i kako su Saudijci završili niz od 36 utakmica bez poraza Messijeve Argentine (trajao je tri i pol godine), momčadi koja je trebala osvojiti Svjetsko prvenstvo. Uz to, izgleda da je Messi promotor Saudijske Arabije", napisao je As, koji tvrdi da je Messi potpisao milijunski ugovor sa saudijskom vladom.

Messi dobio novac za promoviranje Saudijske Arabije, pišu Španjolci

Španjolci u tekstu ističu pokušaje Saudijske Arabije u dobivanju Svjetskog prvenstva te dodaju kako je Messi dobio novac da bi branio imidž Saudijske Arabije nakon ubojstva novinara Jamala Khashoggija.

"Marketinški ugovor kojim je dobio nevjerojatan novac za promociju države promatran je kao pranje imidža zemlje, kako bi se zataškalo kršenje ljudskih prava, uključujući ubojstvo novinara Khashoggija, kršenje ženskih, LGBT prava i prava svih onih koji su protiv prvog čovjeka države Mohammeda bin Salmana", piše As.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.