Nogomet

Arsenal se povezuje s "rumunjskim Mbappeom". Zabija ili asistira svakih 79 minuta

Foto: Razvan Pasarica/Guliver Image

TALENTIRANI rumunjski nogometaš Ianis Stoica privukao je pažnju velikih europskih klubova, a predsjednik FCSB-a Gigi Becali izjavio je da Arsenal za njegovog igrača već nudi 7.5 milijuna eura, što je on glatko odbio.

"Ja želim 10 milijuna eura i 20 posto od idućeg transfera", rekao je Becali, a prenosi Goal.com.

Zašto ga zovu "rumunjski Mbappe"?

Stoica je u naslovima mnogih medija uspoređivan s Kylianom Mbappeom. Otuda dolazi i nadimak "rumunjski Mbappe", ali ovaj 19-godišnjak to tek treba dokazati.

Ove sezone je u 17 nastupa za FSCB u svim natjecanjima zabio šest i asistirao za dva gola. No, učinak više dolazi do izražaja uzme li se u obzir samo minutaža. Tada se dolazi do zaključka da on postiže gol ili asistira nakon svakih 79 minuta, što je impresivan učinak.

Najveći razlog zbog kojeg se Stoicu uspoređuje s Mbappeom je što se mladi Rumunj osvrnuo na francusku zvijezdu u jednom intervjuu. Naveo je da se divi Francuzu i da pokušava replicirati neke od njegovih kvaliteta.

S manje od 15 godina zaigrao i zabio za prvu momčad

Iz Arsenala nitko nije potvrdio da želi dovesti Stoicu, ali sudeći prema ranijim medijskim najavama predsjednika Becalija, nije nemoguće da on londonski klub koristi samo kao mamac.

No, to ne znači da Stoica nije vrijedan pažnje. On je sa samo 14 godina i 322 dana debitirao i zabio gol za FCSB u rumunjskom kupu protiv Sanatatea Cluja, čime je postao najmlađi debitant i strijelac u povijesti kluba.

Mladi nogometaš je još 2018. godine izjavio da ga je tražio Bayern, ali da je izabrao Steauu (FCSB) jer je smatrao da u tom klubu ima veće šanse da se bolje razvije.

Izabrao Steauu ispred Bayerna

"Izabrao sam Steauu ispred Bayerna jer ovdje imam bolje šanse", rekao je.

Čak ga je 2016. godine želio Freiburg, gdje je kratko i boravio, ali njegovom ocu se navodno nisu sviđali uvjeti u tom klubu, što je pomalo čudno s obzirom na to da njemački klub ima odličnu infrastrukturu.

Iako je rano debitirao za FCSB, nije stalno boravio u tom klubu, već je igrao po posudbama u Dunarei Calarasi, Petrolulu, Metaloglobusu i CSM Slatini, a u ovoj sezoni pokazuje da njegovo vrijeme dolazi i da bi uskoro mogao zaigrati u nekoj od najjačih europskih liga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.