carabao cup

ARSENAL - MAN. CITY 1:4 Očajni Arsenal i njegov komični golman ispali iz Carabao Cupa

Foto: Getty Images/Guliver Image

MANCHESTER CITY je razbio Arsenal na Emiratesu 4:1 i plasirao se u polufinale Carabao Cupa.

Momčad Pepa Guardiole nije odigrala spektakularnu utakmicu, ali je iskoristila sve pogreške Arsenalove obrane, osobito golmana Runara Runarssona.

City je poveo u 3. minuti golom Gabriela Jesusa nakon očajne reakcije Runarssona, a Arsenal je izjednačio preko Lacazettea u 32. minuti. City je slomio Arsenal u pet minuta drugog poluvremena. U 54. je Mahrez zabio iz slobodnjaka nakon katastrofalne reakcije Runarssona, a pet minuta kasnije Foden je povisio na 1:3. Konačnih 1:4 postavio je Laporte u 73. minuti.

Arteta je na teren poslao kombiniranu momčad bez glavnih zvijezda. Guardiola je također eksperimentirao, ali i Cityjeva treća, a kamoli druga postava, u ovom je trenutku prejaka za Arsenal. 

Gosti su puno bolje otvorili utakmicu i poveli već u 3. minuti. Zinčenko je odlično ubacio s lijeve strane, Gabriel Jesus se ugurao između tri Arsenalova stopera, Runarsson je očajno krenuo na loptu i Brazilac je rutinski zabio za 0:1.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL JESUSA

Arsenalov golman je u prvih pola sata utakmice bio apsolutna "zvijezda" utakmice s potpuno neshvatljivim reakcijama. Promašio je barem pet lakih dodavanja prema svojim braničima, a sredinom prvog poluvremena potpuno nepotrebno je istrčao 25 metara sa svojega gola iako su njegova dva braniča bila na lopti i očistila je. Kod jednog slobodnog udarca na 18 metara stao je potpuno uz drugu stativu i Mahrez bi sigurno zabio samo da je prebacio živi zid.

Arsenal je ni iz čega izjednačio u 32. minuti kad je Martinelli lijepo ubacio s lijeve strane, a Lacazette majstorski glavom zabio u sami kut za 1:1. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL LACAZETTEA

Mogao je City povesti u 40. minuti, ali je Runarsson, nakon svih kikseva koje je napravio (a kojih je bilo još) nevjerojatnom reakcijom skinuo čisti zicer Gabrielu Jesusu. Tri minute kasnije Martinelli je krenuo sam prema Steffenu, ali je Amerikanac istrčao s gola i odnio i loptu i Martinellija. Brazilac je bio najaktivniji igrač Arsenala, ali ga je Steffen u tom duelu ozlijedio. Martinelli je izdržao do 48. minute i onda je izašao.

Njegovim izlaskom Arsenal je postao još bezopasniji, a City je počeo zabijati. No ne bez pomoći Runarssona. U 55. minuti Mahrez je izveo slobodan udarac s istog mjesta kao i u prvom dijelu, a Runarsson je ponovno stao uz svoju bližu stativu. Alžirac je očito očekivao da će Islanđanin krenuti na drugu stativu pa je pucao u Runarssonov kut, ravno u golmanove ruke. No Arsenalovu golmanu je lopta ispala iz ruku i završila u golu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL MAHREZA

Sve je bilo gotovo četiri minute kasnije kad je Fernandinho lijepo proigrao Fodena koji je bio u zaleđu. No suci nisu ništa pokazali, a VAR-a u Liga kupu nema pa je Foden iskoristio loš izlazak Runarssona s gol-crte i prebacio ga za 1:3.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL FODENA

Konačnih 1:4 postavio je Aymeric Laporte nakon još jedne grozne reakcije Arsenalove obrane. Mahrez je ubacio iz kornera, a tri igrača Cityja bila su potpuno sama na vrhu peterca. Runarssonu nije ni palo na pamet da izađe na loptu pa ju je Laporte glavom samo spustio u gol.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL LAPORTEA

City je ovim porazom gurnuo Arsenal dublje u krizu iz koje, čini se, neće tako lako izaći. Momčad Mikela Arteta nikoga nije pobijedila četiri utakmice i Španjolac je sve bliže otkazu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.