Community Shield

ARSENAL - LIVERPOOL 1:1 (5:4) Arteta porazio Kloppa i osvojio novi trofej

Foto: EPA

ARSENAL je osvojio Community Shield savladavši Liverpool nakon jedanaesteraca. U regularnom dijelu susreta bilo je 1:1, a onda je londonska momčad slavila 5:4 u izvođenju penala.

Arsenal bez Pepea i Lacazettea, Liverpool bez Trenta i kapetana

Mikel Arteta u ovom susretu nije mogao računati na Nicolasa Pepa i Alexandera Lacazettea koji su u karanteni, a njihova mjesta u startnoj postavi zauzeli su Buyoko Saka i Eddie Nketiah.

Jurgen Klopp je bio bez povrijeđenog Trenta Alexander-Arnolda, a umjesto njega igrao je Neco Williams. U sastavu Liverpoola nije bilo ni kapetana Jordana Hendersona tako da je u vezni red uskočio James Milner.

Liverpool je zatresao mrežu Arsenala već u sedmoj minuti, ali sudac je svirao zaleđe Virgilu van Dijku.

Samo pet minuta kasnije Pierre-Emerick Aubameyang sjajno pogađa za Arsenalovih 1:0. U 18. minuti Nketiah je imao šansu da udvostruči vodstvo, ali Alisson je obranio njegov udarac.

Nakon prvih 45 minuta Arsenal je vodio s 1:0, a nakon nešto više od 10 minuta igre u drugom dijelu Liverpool ozbiljno prijeti preko Manea čiji udarac brani Martinez.

Novi uspjeh za Artetu

Liverpool je uspio izjednačiti u 73. minuti kada pogađa rezervist Minamino. Do potpunog preokreta aktualni prvak Engleske mogao je doći u 81. minuti kada stopostotnu šansu propušta Mane.

Nakon regularnih 90 minuta pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a jedini igrač koji je promašio udarac bio je rezervist Liverpoola Rhian Brewster.

Arsenal je tako nepunih mjesec dana nakon osvajanja FA kupa stigao do još jednog trofeja što je veliki pothvat za Artetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.