ARPAD ŠTERBIK NAJBOLJI RUKOMETAŠ SVIJETA Luka Cindrić u drugoj postavi sezone

Foto: Guliver Image/Getty Images

GOLMAN aktualnog europskog prvaka skopskog Vardara i reprezentacije Španjolske Arpad Šterbik najbolji je rukometaš svijeta u izboru Handball-Planet.com za 2017. godinu.
 
38-godišnji čuvar mreže dobio je najveći broj glasova žirija sastavljenog od 30 rukometnih novinara iz 27 zemalja, ali i navijača iz cijelog svijeta koji su na najuglednijem rukometnom portalu glasali u velikom broju. Čak 110 tisuća rukometnih fanova dalo je svoj glas.
 
 
Bivši vratar Jugovića, Veszprema, Ciudad Reala, Atletica, Barcelone, a od ljeta ponovno Veszprema, briljirao je u tekućoj godini i jedan je od najzaslužnijih što se Vardar senzacionalno popeo na krov Europe.
 
Hrvatski reprezentativac i član Vardara, Luka Cindrić, bio je također u konkurenciji i za najboljeg igrača i za člana idealne postave svijeta ove sezone. Ipak, na poziciji srednjeg vanjskog konkurencija mu je bio Nikola Karabatić koji je na kraju Luki pobjegao za 11 bodova.
 
U konačnom zbiru ponajbolji rukometaš svih vremena imao je 73 boda, Cindrić 62. Tako da je hrvatski rukometaš izborio mjesto u drugoj postavi godine. Premda je Cindrić odigrao sezonu života i iako je vukao Vardar do naslova prvaka Europe, prevagnula je težina imena Nikole Karabatića i naslov svjetskog prvaka koji je Francuska osvojila u siječnju.
 
 
NAJBOLJA OSMORKA SVJETSKOG RUKOMETA 2017.
 
Lijevo krilo: Uwe Gensheimer (PSG Handball – Germany) 
 
Lijevi bek: Mikkel Hansen (PSG Handball – Denmark) 
 
Srednji vanjski: Nikola Karabatić (PSG Handball – France)
 
Desni bek: Nedim Remili (PSG Handball – France) 
 
Desno krilo: Victor Tomas (FC Barcelona Lassa – Spain)
 
Pivot: Bjarte Myrhol (Skjern Handbold – Norway)
 
Golman: Arpad Šterbik (RK Vardar Skopje – Spain)
 
Najbolji obrambeni igrač: Luka Karabatić (PSG Handball – France)
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.