KOŠARKA

Alkohol mu je upropastio NBA karijeru, a zbog ovog incidenta potjerali su ga i Kinezi

Foto: Getty Images

TY LAWSON bio je 2009. NCAA prvak s North Carolinom, a zatim je izabran kao 18. pick NBA drafta. Bio je jedan od najbržih igrača lige, imao je velik potencijal, ali zbog privatnih skandala vezanih za alkohol, u NBA-u je postao nepoželjan.

Na ljeto 2017. nitko mu nije ponudio ugovor kakav je želio pa je otišao u Kinu, koja je uvijek rado prihvaćala problematične i nepoželjne NBA igrače, no sad se i Kinezima Lawson popeo navrh glave.

Neprimjerene fotografije i vrijeđanje žena

Kineska košarkaška liga doživotno ga je izbacila zbog neprimjerenih fotografija objavljenih na Instagram Storyju, javlja ugledni talijanski košarkaški novinar Emiliano Carchia sa Sportanda.

Lawson je koristio uvredljivi sleng u opisu kineskih žena, a zatim objavio fotografiju na kojoj mu jedna od njih pleše u krilu.

"Njegove neprikladne riječi nisu u skladu s društvenim odgovornostima i vrijednostima koje naš klub njeguje i donijele su niz različitih posljedica po naš klub i cijelu ligu. Nećemo mu dati ugovor za novu sezonu", objavili su Fujian Sturgeonsi, posljednji klub za koji je igrao u Kini.

Prije toga proveo je dvije godine u Shandong Golden Starsima, a u međuvremenu je imao i kratku avanturu u Washingtonu.

Triput ga priveli zbog vožnje u pijanom stanju, zakasnio na let jer je partijao

Lawson je prvih šest godina karijere proveo u Denveru, a zatim je igrao za Houston, Indianu i Sacramento prije selidbe u Kinu. U NBA ligi je odigrao ukupno 551 utakmicu uz prosjeke od 12,7 koševa i 6,0 asistencija, ali karijera mu se počela raspadati kad su u javnost izašla tri uhićenja zbog vožnje u pijanom stanju. Rekao je da neće na rehabilitaciju ako mu je sud ne odredi, a jedanput je zakasnio na klupski let jer je večer ranije partijao u Las Vegasu.

Sudeći po ovom incidentu koji ga je koštao karijere i u Kini, očito se ni s 32 godine nije promijenio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.