Adrenalinska ludnica u Labinu: Odličan MMA event potpomognut Zelgom, Pokrajcem i Bekavcem

LABINSKI ljubitelji borilačkih sportova imali su priliku u nedjelju vidjeti vrlo dobar MMA turnir "Ultimate fight u Labinu". Potpuno ispunjena Srednja škola Mate Blažine ugostila je u prvom dijelu programa Grand Prix do 77 kilograma koji se održavao po amaterskim MMA pravilima.

Borci su, da bi se zaštitili od ozljeda, bili dodatno opremljeni sa štitnicima za potkoljenice te posebnim kacigama. U konkurenciji od osam boraca uvjerljivo je slavio Dejan Gunjavić iz zagrebačkog Crowsa koji je u finalu gušenjem (arm triangle) svladao Ivana Bilića iz pulskog Trojana.

Odlične profesionalne borbe

Nažalost, zbog problema s ozljedama i otkazima u posljednji trenutak, organizatori su s prvotnih sedam, ostali tek na četiri profesionalne borbe. No, deficitarnost u broju mečeva nadoknađena je zaista sjajnom borbenošću mladih boraca koji su dali čak i više nego što su u tom trenutku mogli.

U kategoriji do 70 kilograma Patrick Pereša iz Trojana u drugoj je rundi polugom na ruku (armbar) pobijedio Luku Žeželića koji je dobar dio borbe dominirao u stojci. Pereša je u jednom trenutku izgledao potpuno iscrpljeno, no na koncu je smogao snage za pobjedu prekidom.

Član zagrebačkog Black Dragon Alliancea, Luka Jelčić, svladao je u svojoj prvoj profesionalnoj borbi Slovenca Juru Smrdelja jednoglasnom odlukom sudaca. 21-godišnji Jelčić je u nekoliko navrata mogao završiti borbu na parteru, ali je uporni Slovenac nekako izdržao do sudačke odluke.

U vjerojatno najzanimljivijoj borbi večeri Mladen Kuljundžić iz Opatije je nakon nekoliko bespoštednih minuta otvorene "tuče" ugušio bosanskohercegovačkog borca Aleda Doličanina. Oba su borca u pojedinim trenucima borbe bili pošteno uzdrmani da bi Kuljundžić zbog većeg znanja u parteru uspio stići do slavlja prekidom. Program je završio diskvalifikacijom Brazilca Rafaela Torresa zbog nedopuštenog gaženja protivnika dok se ovaj nalazio na podu. Torres je dominirao u parteru, Dejan Milošević iz pulskog Trojana u stojci, no nažalost, gledatelji su ostali uskraćeni za cijelu borbu zbog nesportskog ponašanja Brazilca koji nije poštovao pravila.

Zelg, Pokrajac, Bekavac...

Posebna atrakcija bili su ponajbolji hrvatski MMA borci koji su ovaj puta bili u ulozi trenera. Puležanin Zelg Galešić, koji je ujedno bio i suorganizator cijele priredbe, vodio je svoje borce, jednako kao i Stipe Bekavac koji je bio u kutu svim borcima iz Opatija Fight Cluba.

No, najveća je zvijezda ipak bio UFC-ov borac Igor Pokrajac koji se prije nekoliko dana vratio iz Australije s borbe protiv Jamesa Te Hune. Nekadašnji sparing partner Mirka Filipovića stigao je kao podrška Luki Jelčiću iz Black Dragon Alliancea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.