Zločin na Grbavici: U okršaju Manijaka ubijen 26-godišnji navijač, uhićena jedna osoba

Foto: F. Krvavac / Klix.ba 

U PUCNJAVI koja se sinoć dogodila u prostorijama Udruženja navijača Fudbalskog kluba Željezničar na stadionu Grbavica vatrenim oružjem ubijen je 26-godišnji navijač. Sarajevski portal Klix.ba neslužbeno doznaje da je smrtno stradao Mirza Raščić (1989).

Ubojstvu je prethodila tučnjava dvojice navijača koji se od ranije poznaju. Obojica su pripadnici skupine Manijaci. Tijekom večeri policija je uhitila osobu koju se sumnjiči za teški zločin. Avaz neslužbeno navodi da je riječ o Izudinu Tahiroviću. 

Prema riječima glasnogovornika sarajevske policije Irfana Nefića, upotreba vatrenog oružja se dogodila u 19:10 sati u prostorijama Manijaka ispod sjeverne tribine stadiona. Na putu prema Klinici urgentne medicine KCUS-a ranjeni 26-godišnji navijač je preminuo.

Uhićeni Izudin Tahirović, tvrdi Avaz, poznat je sarajevskoj policiji zbog poslova s drogom. Prije šest godina uhićen je zajedno s Sanjinom Handžićem u čijem je stanu pronađen kilogram marihuane 60 grama speeda, 50 tableta ecstasyja, oko 10 tisuća maraka, četiri mobitela i tri ručne radio stanice. Kod Tahirovića je tada pronađeno pet paketića marihuane pripremljenih za uličnu prodaju i poluautomatska puška.

Izudin Tahirović (Avaz) 

Na Grbavici pronađen i ruksak s bombom 

Tragedija se dogodila dan nakon što je na stadionu Grbavica prije nekoliko dana pronađen ruksak s bombom. 

FK Željezničar osudio je eskalaciju nasilja pod tribinama svog stadiona. 

"Rukovodstvo Fudbalskog kluba Željezničar potreseno je nemilim događajem koji se danas dogodio u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar", stoji u priopćenju kluba.

"Šokirani smo i oštro osuđujemo svaki oblik nasilja te pozivamo državne institucije, organe reda, ali i sva sportska udruženja i sve istinske ljubitelje nogometa da nam se pridruže u borbi protiv svakog oblika nasilja. U ovim teškim trenucima za sve nas, izražavamo našu duboku sućut obitelji stradalog navijača" 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.