World Peace u akciji: Lakat za zatvor divljaka koji ne zaslužuje svoje prezime

DERBI Zapadne konferencije pripao je u sjajnoj utakmici LA Lakersima (dobili Oklahomu 114:106), ali Los Angeles i NBA liga pričaju o sramotnom potezu domaćeg igrača Metta World Peacea.

Minutu i 37 sekundi prije kraja druge četvrtine, World Peace je jednu kontru Lakersa okončao zakucavanjem pored Kevina Duranta i Sergea Ibake, a umjesto brzog povratka u obranu, ostao je ispred koša City Thundera busati se u prsa.

Notta Normal Guy

Na putu mu se našao James Harden, koji ga ničim nije provocirao, ali World Peace ga je divljačkim udarcem laktom nokautirao! Nakon što su pregledali snimku, suci nisu imali izbora i odmah su ga isključili.

Reputacija prljavog igrača prati ga otkako je s njujorškog sveučilišta St. John kročio u NBA ligu, nakon što je na draftu bio izabran od Chicago Bullsa.

Prije nego li je u studenom 2011. promijenio ime u Metta World Peace, Ron Artest (punim imenom Ronald William Artest Junior) bio je poznat kao odličan obrambeni igrač, veliki borac, ali i čovjek tankih živaca, koji se ne libi udariti ispod pojasa.

Igrajući za Indiana Pacerse 2004. je proglašen najboljim obrambenim igračem NBA lige. Međutim, u dresu Pacersa napravio je i neke stvari po kojima je ljubiteljima košarke danas puno poznatiji.

Divljak bio i ostao

Šest dana poslije svog 25. rođendana, 19. studenog 2004., bio je glavni protagonist kaosa koji se dogodio u Detroitu. Pred kraj dvoboja (46 sekundi trebalo se odigrati) Artest je grubim prekršajem zaustavio centra Pistonsa Bena Wallacea, ovaj ga je odgurnuo, uslijedilo je naguravanje, a onda je jedan od navijača Detroita bacio čašu prema Artestu.

Bio je to okidač za ljutitog Rona, koji je uletio na tribine istući jednog gledatelja za kojeg je mislio da ga je pogodio. Umiješali su se i ostali navijači Detroita, ali i igrači Indiane, a utakmica je, naravno, prekinuta. Kazne su bile drakonske, a najgore je prošao Artest - suspendiran je do kraja sezone (ukupno je propustio 86 utakmica, 73 u osnovnom dijelu i 13 u doigravanju), a izgubio je i pet milijuna dolara od honorara za tu sezonu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.