Veliko priznanje Planiniću: Play Himkija i Hrvatske u prvoj petorci Eurocupa



ZORAN PLANINIĆ izabran je u prvu petorku Eurocupa tjedan dana prije Final Foura natjecanja koje se igra u Khimkiju, gradu za čiji istoimeni klub nastupa i naš košarkaš.

Planinić je priznanje zaslužio sljedećim učinkom u Eurocupu: 10.5 koševa po susretu, 3.1 skoka, 4.9 asista, 1.5 ukradenih lopti i valorizacijskim indeksom 14.7. Predvodi svoju momčad u asistencijama, ukradenim loptama, iznuđenim prekršajima i po valorizacijskom indeksu.
Treći je najbolji asistent natjecanja.

Partick Beverly iz Spartaka Sankt Peterburg proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Eurocupa. Amerikanac je dominirao tijekom cijele sezone i vodio svoju momčad do najboljeg omjera u natjecanju, i na Final Four. Bio je najbolji strijelac (12.9 koševa), najbolji u ukradenim loptama (2.0), i najuspješniji prema valorizacijskom indeksu (16.9). Uz to bio je drugi skakač (4.1), asistent (3.8) i šuter trica Spartaka koji je izgubio samo jednu utakmicu u sezoni u ovom natjecanju.

Beverly je naslijedio lanjskog laureata igrača Cedevite Dontayea Drapera, dok je 2009. godine prvi MVP Eurocupa bio Marko Banić.

Beverly je naravno imenovan u najbolju petorku Eurocupa uz Zorana Planinića iz još jedne ruske momčadi Himkija, zatim Caner-Medleya iz Valencije (trenera Velimira Perasovića), te Lietuvos Rytasovog dvojca Valanciunas i Seibutis.

Parovi polufinala Eurocupa na Final Fouru koji se igra u Khimkiju 14. i 15. travnja: Valencia Basket - Lietuvos Rytas i Spartak St. Petersburg - Khimki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.