Tužan odlazak klupske legende: Thomas Schaaf napušta Werder nakon više od 40 godina!

Foto: Screenshot

WERDER BREMEN i Thomas Schaaf okončali su suradnju dugu 14 godina.

Nakon brojnih uspjeha i dvostruke titule 2004. godine, te nastupa u Ligi prvaka i Europa ligi, Werder je posljednjih sezona pao u donji dio Bundeslige, a ove je tek nedavno osigurao ostanak među elitom.

Vodstvo kluba unatoč tomu je odlučilo raskinuti ugovor sa Schaafom uoči posljednjeg kola u kojem Werder igra protiv Nurnberga.

"Analizirali smo dugo naš sportski razvoj i zaključili da je vrijeme za novi početak. Hvala Thomasu na svemu što je donio ovom klubu u više od 40 godina otkako je ovdje kao igrač i trener", poručili su iz kluba.

Schaaf se oprostio riječima: "Ovdje mi je bilo prekrasno i nezaboravno. Doživio sam puno uspjeha i skupio bogato iskustvo. Hvala svima koji su me pratili na tom putu i podržavali. Želim Werderu sve najbolje u budućnosti".

U klub stigao kao 11-godišnjak, ostao 41 sezonu, otkrio je Ivana Klasnića

Schaaf je u Werder stigao kao 11-godišnji dječak 1972. godine, 17 godina igrao je za klub, a preko mlađi kategorija i pozicije pomoćnika, 1999. preuzeo je i prvu momčad.

U vrijeme najvećih uspjeha pod njegovim je vodstvo briljirao legendarni Brazilac Ailton, a kasnije jedan od najubojitijih tandema u Bundesligi Klasnić - Klose. Ne treba zaboraviti niti doprinos kasnije zvijezde Diega, a neki će se sjetiti imena Tima Borowskog, Johana Micouda, Claudija Pizzara... Osim Klasnića, Schaaf je u prvu momčad uveo još jednog Hrvata Ivicu Banovića.

U 14 godina vodio je Werder u 642 utakmice i upisao 305 pobjeda (47,5 posto). Kao igrač dva puta je osvajao Bundesligu i Kup, tri puta njemački Superkup i Kup pobjednika Kupova te UEFA Superkup 1992. godine. Kao trener uzeo je dvostruku krunu 2004., Kup još dva puta, a 2009. igrao je finale Kupa UEFA-e.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.