Trener Slovana upozorava: Hajduk je na Poljudu sasvim drugačija momčad

Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr

SLOVAN LIBEREC slavio je protiv Hajduka u prvoj utakmici play-offa Europa lige s 1:0. Jedini pogodak za češku momčad zabio je Lukaš Pokorny u 79. minuti, ali Slovan je mogao slaviti i s više golova razlike da na vratima Bijelih nije bio raspoloženi Lovre Kalinić. Bez obzira na poraz, Hajduk ima aktivan rezultat koji je itekako dostižan u paklu Poljuda.

> Torcidina invazija na Liberec završila pod šmrkovima zbog baklji i sukobom s redarima

> Hajduk najavljivao pobjedu kod Slovana, ali Kalinić ga spasio porcije

> Burić: Jedan sretan gol uništio je našu dobru igru

> Kakav bi to podvig generacije bio bez prave i slatke poljudske drame


Da još ništa nije gotovo smatraju i oprezni Česi.

"Kao što sam i prognozirao, Hajduk je jedna čvrsta, kompaktna momčad i sretan sam što smo ih uspjeli probiti. Oni su zbilja opasni, ali pročitali smo ih i stvorili smo bezbroj šansi. Žao mi je što nismo slavili s više golova razlike", rekao je trener Slovana, Jindrich Trpišovsky.

Uzvrat na Poljudu bit će jedna totalno drugačija utakmica.

"Analizirali smo njihove utakmice u Splitu pa znamo što nas čeka. Vjerujte mi da je ogromna razlika u njihovoj igri kod kuće i u gostima. Na Poljudu je protivnik pod ogromnim pritiskom, ali imamo i mi svoje adute, jer nama odgovara takva situacija. Mi imamo brzi prijelaz iz obrane u napad, dok Hajduk ima problema s opstrukcijom protunapada", zaključio je trener Libereca.

"Šanse su i dalje 50-50"


Jedini strijelac na utakmici, Lukas Pokorny, vjeruje da će Liberec preživjeti gostovanje u Splitu.

"Siguran sam kako bismo svi potpisali ovakav rezultat nakon prve utakmice. Hajduk je dobra momčad tako da je pred nama još dosta posla, ali mi imamo cilj i znamo kako doći do njega", upozorio je Pokorny.

Michael Rabušic samo je nadodao:

"Pokazali smo da se možemo nositi s Hajdukom, ali bez obzira na našu pobjedu šanse su i dalje 50-50", zaključio je napadač Slovana.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.