Trapattoni za Hrvatsku najavljuje "Chelseajevu" taktiku: "Nogomet nije šou, pamte se pobjednici"

IRSKA je ekspedicija danas stigla u Italiju, točnije Toskanu, gdje će nastaviti s pripremama za Europsko prvenstvo.

> Keane preživio udarac Kung Fu Pandže: "Trebalo mi je nekoliko minuta da se priberem od udarca"

Trapattoni dobio tajno oružje protiv Hrvata: Euforični Irci ne znaju za poraz više od godinu dana

>Trapattoni prošao prvi test: Irska pobijedila BiH, ali ne i oduševila

U prvom dijelu priprema ostali su bez važnog prvotimca Keitha Faheyja koji se zbog ozljede bedra morao povući iz momčadi. Umjesto njega Trapattoni je pozvao Paula Greena, donedavnog veznjaka Derbyja Countyja.

John O'Shea, Shay Given i Kevin Foley još uvijek ne treniraju zbog ozljeda, a postoji opasnost da neki od njih neće biti spremni niti za prvu utakmicu s Hrvatskom, no irski stožer vjeruje da će do puta u Poljsku biti zdravi.

"Imamo odličnu šansu za prolaz skupine ako vjerujemo u sebe i radimo prema planu", odlučan je Trapattoni kojeg je ponijela pobjeda nad Bosnom i Hercegovinom u subotu (1:0). Bilićev skaut Gordan Ciprić pratio je utakmicu i hrvatskog izbornika obavijestio da je "Irska pomela Bosnu".

"Pratim trendove, gledao sam finale Lige prvaka"

"Opet ću reći poznatu stvar, to što sam star ili bolje reći, stariji od mnogih drugih izbornika, ne znači da ne pratim trendove", krenuo je Trapattoni i nastavio:

"Nekada se igrao drugačiji nogomet. Možda smo mogli govoriti da je Irska igrala ljepši nogomet, ali danas šou ne stanuje u nogometu. Primjer je finale Lige prvaka prije nekoliko dana. Bayern je igrao ljepše, bio bolji, ali pamte se pobjednici. Upamtit ćemo Chelsea. Rezultat je danas sve u nogometu i prije svega od svojih momaka želim dobar rezultat."

Trapattoni je dodao:

"Sve se mijenja. Mijenja se nogomet, mijenjaju se suci u svom radu... Pratim, učim i dalje, te pokušavam novitete primijetiti u svom poslu. Za tri dana će svi zaboraviti šou, ali rezultat vječno ostaje zapisan."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.