Tko je Vincent Tan - omraženi vlasnik Cardiffa i milijarder koji od Sarajeva treba napraviti "bosanski Dinamo"?

 Foto: Screenshot

VINCENT TAN, malezijski milijarder i vlasnik engleskog premijerligaša Cardiffa, te FK Sarajevo, ispričao je svoju životnu priču.
 
Tan, kojeg tjeraju iz Cardiffa jer je tom velškom klubu promijenio boju i grb, raširenih ruku je dočekan u Sarajevo koje pokušava prekinuti dominaciju gradskog rivala Željezničara, osnivač je korporacije Berjaya u kojoj ima 30 tisuća zaposlenih.
 
Iako je bio dobar učenik, školu je morao napustiti sa 17 godina zbog financijskih problema svoje obitelji. Počeo je raditi u banci, a zatim je počeo uvoziti automobile iz Japana u Maleziju. S 22 godine je pokušao uspostaviti suradnju s McDonaldsom, ali je odbijen. Ipak, nije odustao, pa je sedam godina kasnije za 100 tisuća dolara postao većinski vlasnik McDonaldsa u Maleziji. Sa zarađenih novcem od prodaje hamburgera, kupio je nacionalnu lutriju. 
 

 
Tana, devetog najbogatijeg Malezijca, krasi humanost, pa je odlučio pokloniti pola svog bogatstva u humanitarne svrhe, a otkriva kako je tu osobinu naslijedio od majke, baš kao i upornost i samodisciplinu.
 
"Pesimist vidi prepreku u svakoj prilici, dok optimist vidi priliku u svakoj prepreci", rekao je Tan u videoporuci, te dodao da su mu te riječi Winstona Churchilla bile vodilja u poslu.
 
Navijači Sarajeva, u koji će Tan u sljedeće tri godine uložiti oko pet milijuna eura, nadaju se da će Malezijac od njihovog kluba napraviti "bosanski Dinamo" - klub koji će gaziti konkurenciju i dovoditi najbolje mlade nogometaše u novootvorenu akademiju.
 
 Ipak, i dalje se ne zna koji je Tanov cilj ulaganja u Sarajevo osim da ima pravo prvokupa mladih nogometaša.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.