Šveđani najavljuju pobjedu na Maksimiru: "Hrvatska je prvi test pred Euro koji moramo položiti"

ŠVEDSKA luduje za Johnom Guidettijem, igračem koji je preko noći postao glavna zvijezda švedske nogometne reprezentacije. Svi ga traže, svi ga vole i svi tvrde – on je igrač koji će postati sljedeća velika zvijezda švedskog nogometa. O Guidettiju se oglasio i kapetan Zlatan Ibrahimović za Dn.se: "Samo sam pozitivno čuo o njemu. Vjerujem da će se pokazati na utakmici protiv Hrvatske".

Hamren: Idemo na pobjedu

Šveđani susret protiv Hrvatske vide kao prvu stepenicu, odnosno prvu fazu u pripremama za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Izbornik Erik Hamren tvrdi kako će učiniti sve da taj prvi test prođe odlično.

"Ostali smo bez nekoliko igrača, ali svejedno ćemo tražiti pobjedu protiv Hrvatske", kratko je poručio Hamren za SVD.se, a naravno nije izostalo ni pitanje o wunderkindu Guidettiju: "On će definitivno zapamtiti debi. Ipak igramo protiv Hrvatske. Na njemu je da se dokaže".

Marcus Allbäck, pomoćni trener Švedske, također je pridobio pozornost švedske javnosti, ali zbog obiteljskih problema. Naime, Marcus i njegov otac Stefan Allbäck bili su optuženi za malverzacije i primanje mita, ali sud ih je oslobodio svih optužbi.

"Sve je to sada iza nas. Osjećamo se dobro i hvala svima koji su nas podržavali. Na meni je sada da se vratim nogometu, a tamo me čeka nova borba, ona protiv Hrvatske. Oni su vrlo čvrsta i jaka momčad, a mi želimo ovaj pripremni period pred Euro započeti pobjedom", poručio je Allbäck.

Šveđani u 4-4-2 ili 4-5-1 formaciji na Hrvatsku

Švedski mediji su se pozabavili i sastavom koji bi trebao istrčati na Maksimiru. SVT.se daje dvije moguće postave koje bi Hamren mogao postaviti protiv Bilić boysa. Prvi sastav bi trebao izgledati s Isakssonom na golu, Lustig, Majstorović, Mellberg i Safari u obrani,  vezni red Kallstrom, Wernbloom, Larsson, Elm, a napad bi predvodili Ibrahimović i Guidetti.

U drugoj postavi Ibrahimović bi sam predvodio napad Švedske, dok bi mu iza leđa bila petorica veznjaka – Svensson, Kallstrom, Elmander, Toivonen, Bajrami. Obranu bi držali Larsson, Mellberg, J. Olsson i M. Olsson, a na golu bi bio iskusni Isaksson.

Prezentacija novih švedskih dresova na Maksimiru

"Premijera novog švedskog dresa održat će se na Maksimiru u Hrvatskoj", piše SVD.se. "Švedska reprezentacija igrat će u dresovima u kojima će nastupati na Euru u Poljskoj i Ukrajini. Nadamo se da će nam plave i žute pruge donijeti sreću", nadaju se Šveđani.

Podsjećamo, utakmica će se odigrati na Maksimiru 29. veljače s početkom u 20:30 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.