Srpski savez želi pobjedu 3:0: Albanska provokacija u rangu je rasizma, ono što je slijedilo ne može se usporediti


PREDSJEDNIK Arbitražnog suda FSS Slobodan Pajović uvjeren je nakon što je prekinut kvalifikacijski susret Srbije i Albanije u Beogradu, kako su argumenti na strani Srba i da Uefa meč prisilno završen u 42. minuti kod rezultata 0:0, Uefa treba registrirati rezultatom 3:0 za Srbiju.


Pajović u razgovoru za B92 ističe kako bi to bilo u skladu s pravilima jer Albanci nisu željeli nastaviti utakmicu iako je to od njih tražio delegat susreta Harry Been.

"Siguran sam da će službene osobe prikazati situaciju kako se i dogodila. Smatram da su tu činjenice na našoj strani. Prvenstveno mislim da je uzrok ovog sukoba i prekida utakmice albanska zastava, odnosno politička provokacija velikih razmjera koja je kasnije izazvala nerede i nesportsko ponašanje publike.

Ako se gleda uzrok nastanka incidenata i prekida utakmice, to je sa strane Albanije. Vidio sam u priopćenjima Nogometnog saveza kako je UEFA tražila da se albanska federacija izjasni zašto nisu nastavili utakmicu. Zaključuje se dakle da su bili pozvani nastaviti utakmicu, a to je jedan od težih prekršaja jer nije na njima da odlučuju hoćeli će nastaviti ili neće.

Oni moraju to učiniti, a s obzirom da nisu, to se kažnjava u najmanju ruku sa 3:0 i oduzimanjem bodova, jer je to jedan od većih prekršaja. Prekršaj koji se tiče političke provokacije, u rangu je rasističkih, vjerskih i nacionalnih i sma se jednim od težih prekršaja, tako da se, ono što je kasnije uslijedilo, ne može uspoređivati.

Mislim kako je najteže što nam se može dogoditi je da se proglasi podijeljena odgovornost za prekid utakmice i da se odigra nova utakmica bez publike." nada se Pajović.

Uvjeren je da će nizozemski delegat objektivno izvjesiti o incidentu.

"Delegat će biti neovisan i iznijeti činjenice onakve kakve jesu. On u svakom slučaju ima najbolja saznanja. Vjerujem da službene osobe dobro rade svoj posao, jer i sam sam delegat u srpskoj ligi. Ne vidim razlog da ne bude objektivan."

UEFA je pkorenula istragu protiv Srbije i Albanije, a konačna odluka bit će donesena 23. listopada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.