Spektakl u Poreču: Gerges u fantastičnom meču pobijedio Zhuravleva, Jurković nastavio put prema vrhu FFC-a

Foto: Ivana Kaurloto/Fight Channel

FFC je u porečkoj Žatici održao još jedan sjajan event, definitivno najjači po imenima boraca ove godine. Mečevi ni najmanje nisu razočarali, otprilike 3.500 gledatelja uživalo je u spektaklu koji je trajao nešto malo više od tri sata, a u glavnim mečevima večeri pobjede su ubilježili Hesdy Gerges i Igor Jurković.

FFC 6 su otvorili odličnom borom Teo Mikelić i Samo Petje u kojoj je publika zaista imala što vidjeti. Na kraju je nešto precizniji i aktivniji bio Mikelić koji je odnio pobjedu sudačkom odlukom.

Na službenom vaganju koje se održalo dan ranije najviše napetosti bilo je prilikom odmjeravanja Matije Blažićevića i Phillipa Šarića, a zanimljivo je bilo i u ringu gdje je pobjedu uzeo Matija prekidom na sredini druge runde.

Austrijski MMA borac Stefan Traunmuller nastavlja graditi svoj iznimno dobar skor slavljem nad Ivanom Vitasovićem iz Pule koji je možda čak u određenom dijelu borbe bio i bolji, ali trenutak neopreznosti i Stefan je slavio nakon tri i pol minute prve runde.

U posljednjoj borbi uvodnog dijela nastupili su Mladen Kujundžić i Nikola Dimkovski. Teškaši ovog puta nisu previše oduševili gledatelje. U jednoj relativno neatraktivnoj borbi Kujundžić je bio daleko aktivniji, no nije uspio slaviti nokautom te se na kraju morao zadovoljiti pobjedom sudačkom odlukom nad protivnikom za kojeg je bilo očigledno da je duga pauza itekako ipak ostavila traga.

Glavni dio otvorili su Ibrahim El Bouni i Igor Emkić i radi se o daleko najkraćoj borbi večeri. Borci se u ringu još nisu ni oznojili kako treba, a meč je bio gotov zahvaljujući jednom preciznom udarcu Ibrahima u bradu Igora koji je odmah pao na pod. Bio je to prvi poraz u profesionalnoj karijeri talentiranog borca iz Bosne i Hercegovine.

Autor najtežeg nokauta večeri ipak je bio Dorijan Ilić koji je opravdao status jednog od najvećih MMA nada u regiji pobjedom nad Emilom Poljakom nakon svega malo više od dvije minute kada ga je doslovno zaledio te su u ring morali ući i djelatnici hitne pomoći.

Možda najveće rezultatsko iznenađenje večeri predstavlja posljednja MMA borba te noći u Poreču. Ivica Trušček nakon pobjede nas Vasom Bakočevićem na FFC-u 4 u Zadru nije nastavio pobjedničkom stazom. Mnogima se činilo kao da nije bio odveć raspoložen za borbu te večeri i u konačnici je Mađar Laszlo Senyei zahvaljujući svojoj aktivnosti odnio pobjedu odlukom sudaca.

Na red je napokon stigao i okršaj koji je u svjetskoj borilačkoj javnosti izazvao najveće zanimanje. U ring su ušli sudionici K-1 World Grand Prix Finala Hesdy Gerges i Pavel Zhuravlev, kojima definitivno nitko ne može osporiti da pripadaju samom svjetskom vrhu K-1 scene. Gerges je bio daleko aktivniji udarcima nogama, pogotovo low kickovima, dok se Zhuravlev više orijentirao na boksačku tehniku. Iako je Pavel bio prilično precizan, suci su prednost dali više nožnim tehnikama te samim time pobjedu Egipćaninu Gergesu.

Domaća publika najviše je čekala novi nastup svog heroja Igora Jurkovića koji je u borbi protiv Dževada Poturka dominirao gotovo cijelo vrijeme. Bosansko-hercegovački kick boksač, čini se, kao da nije bio u potpunosti spreman za odraditi tri runde te je kako je vrijeme odmicao bio sve manje aktivan, dok Igor nije imao dovoljno snage za nokaut te je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

FFC 6 rezultati:

KB: Teo Mikelić def. Samo Petje - sudačka odluka
MMA: Matija Blažičević def. Phillip Šarić - R2 2:31 prekid
MMA: Stefan Traunmuller def. Ivan Vitasović - R1 3:32 prekid
KB: Mladen Kujundžić def. Nikola Dimkovski - sudačka odluka

KB: Ibrahim El Bouni def. Igor Emkić - R1 0:29 KO
KB: Miran Fabjan def. Ivan Bilić - sudačka odluka
MMA: Dorijan Ilić def. Emil Poljak - R1 2:10 KO
MMA: Laszlo Senyei def. Ivica Trušček - sudačka odluka
KB: Hesdy Gerges def. Pavel Zhuravev - sudačka odluka
KB: Igor Jurković def. Dževad Poturak - sudačka odluka

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.