Španjolska nakon drame izbacila Njemačku s Eurobasketa, Srbi na putu Hrvatskoj

Foto: Hina

SRBIJA je u direktnom dvoboju za prvo mjesto u skupini B bez većih problema pobijedila Italiju rezultatom 101:82 i u osmini finala čekat će četvrtoplasiranu reprezentaciju iz skupine A.

> Kombinacije za osminu finala: Hrvatska čeka prvog protivnika u nokaut fazi 

Za sve ljubitelje košarke u Hrvatskoj utakmica između Srbije i Italije bila je posebno zanimljiva jer u slučaju da sad Srbi kao veliki favoriti prođu svoju prepreku u osmini finala, a Hrvatska kao drugoplasirana iz skupine C u osmini izbaci trećeg iz skupine D, upravo će se te dvije reprezentacije susresti u četvrtfinalu.
 
Srbi su sjajno otvorili meč. Nakon fantastične obrane na Bargnaniju poveli su 8:0, no najbolji Talijan na ovom turniru Danilo Gallinari utakmicu vrača u egal. No, tada se Srbiji  po tko zna koji put ''ukazao'' genijalni Miloš Teodosić koji s 14 poena odvodi Srbiju na velikih +13.
 
Ipak, Talijani rade mini seriju i na prvi predah odlazi se s 25:19 za Srbiju.
 
Srbi loše ulaze u drugu četvrtinu, ne koriste čak četiri napada u nizu i Talijani dolaze na samo tri poena zaostatka.
 
Ipak, Srbija odličnom obranom guši talijanski napad, a Raduljica i Teodosić postižu koševe za novu osjetniju prednost Srbije od 35:27. Nakon time-outa Italije proradili su Bjelica i Erceg koji Srbiju odvode na novih +13 (47:34). Talijani rade seriju 6:1 i na odmor se odlazi s rezultatom 48:40.
 
U drugom poluvremenu igra se koš na koš, a Srbi održavaju prednost, no novom velikom serijom odlaze sa velikih 74:59.
 
To je bio kraj talijanskih nada, a Srbi su do kraja utakmica samo povećavali svoju prednost i zasluženo su osvojili prvo mjesto u skupini B.
 
Španjolci nakon drame izbacili Njemačku. tragičar fantastični Dennis Schroeder

U svom povratničkom nastupu nakon četiri godine izbivanja iz reprezentacije, Dirk Nowitzki nije uspio Njemačku odvesti u drugi krug iz "skupine smrti" u Berlinu.

Nijemcima je za prolaz bila potrebna pobjeda nad Španjolskom, ali je prevladala kvaliteta bivših svjetskih i europskih prvaka. Španjolska je predvođena Pau Gasolom (16 koševa, 10 skokova, 6 asistencija) slavila sa 77-76. Iako je ubacio 26 koševa, uz 6 skokova i 7 asistencija Dennis Schroeder je tragičar dvoboja.

Na 3,8 sekundi prije kraja hrvatski sudac Sreten Radović sudio je faul na njemu za tri slobodna bacanja, a razigravač Atlanta Hawksa realizirao je prva dva i promašio treće koje bi Nijemcima donosilo produžetak. Nowitzki je vjerojatno posljednju utakmicu u njemačkom dresu završio s 10 koševa i 7 skokova.

Turci u produžetku slomili Island

U posljednjoj utakmici prvog kruga Eurobasketa 2015. odigranoj u četvrtak u Berlinu Turska je tek u produžetku svladala Island sa 111:102.

Za Turke pobjeda nije ništa značila, jer se nisu mogli pomaknuti s četvrtog mjesta u skupini B, ali su na taj način odredili redoslijed drugog i trećeg, Španjolske i Italije. Da je kojim slučajem Island stigao do prve pobjede, Italija bi bila druga, a Španjolska kao treća došla u dio ždrijeba s Hrvatskom.
 
Tursku je do pobjede predvodio Muhammed Ali s 28 koševa i 12 skokova. Osman je ubacio 22 koša, Ilyasova 19, a Erden 18. Najbolji strijelac Islanđana bio je Sigurdarson s 22 koša, a Gunnarsson, koji je ubacio 16 poena, pogodio je tricu za produžetak. 
 
Raspletom skupine B u kojoj je prvo mjesto bez poraza osvojila Srbija, drugo Španjolska, treće Italija, a četvrto Turska, popunjen je raspored nokaut faze EuroBasketa, koja će biti odigrana u Lilleu, a započet će u subotu, 12. rujna.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.