Smiješna kazna za takvog divljaka: World Peaceu sedam utakmica suspenzije

METTA WORLD PEACE dobio je sedam utakmica suspenzije zbog udaranja laktom Jamesa Hardena tijekom nedjeljnog derbija Zapadne konferencije u Staples Centru.

Lakersi su nakon dva produžetka pobijedili Oklahomu, ali utakmica je ostala u sjeni incidenta koji se dogodio krajem druge četvrtine. World Peace je tada, slaveći jedno zakucavanje, laktom nokautirao Hardena kojemu je nakon utakmice ustanovljen potres mozga.

"Potres mozga koji je James Harden pretrpio pokazuje koliko opasni mogu biti ovakvi divljački činovi, pogotovo kada su upereni prema suparnikovoj glavi. Ostajemo sebi dosljedni u namjeri da zaštitimo sve igrače", rekao je poslije izricanja kazne šef NBA lige David Stern, jer World Peace već ima dosje o izgredima na parketu (2004. je, primjerice, uletio na tribinu i započeo tučnjavu s navijačima Detroita dok je igrao za Indianu).

Nakon presude se javnosti obratio i generalni menadžer Lakersa Mitch Kupchak, koji je naglasio da Jezerčani nikako ne odobravaju potez World Peacea, obećavši da će svom igraču pomoći kako bi postao što profesionalniji na parketu.

Ova suspenzija znači da će World Peace propustiti posljednju utakmicu osnovnog dijela sezone u Sacramentu, te prvih šest utakmica doigravanja.

Nedugo nakon što je donešena odluka o kazni, putem svog Twitter profila World Peace se ispričao za svoj nesportski ispad: "U 140 znakova želim reći da mi nije bila namjera da se ovo desi. Nadam se da je James dobro. Želim se ispričati svim navijačima Oklahome i cijeloj njihovoj instituciji. Radujem se povratku na parket", napisao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.