Saračević objasnio kako je Onesta nadmudrio Golužu: Nismo imali plan, dobili smo batina i izgubili

Foto: Hina

TKO je kriv? Je li Francuska doista bolja momčad od Hrvatske? Pitanja su koja se konstantno vrte dan nakon što su Francuzi po tko zna koji put bacili Hrvatsku na koljena. Poraz je unio nemir u svlačionicu te je doveo u pitanje plasman u polufinale Eura. Bivši hrvatski reprezentativac Zlatko Saračević smatra kako je Thierry Omeyer glavni krivac za prvi hrvatski poraz u Danskoj.

"Mi definitivno nemamo kompleks od Francuza, ali imamo od Omeyera, barem ovi igrači imaju. U drugom poluvremenu smo igrali onako tradicionalno kako inače igramo protiv njih, jedan na jedan, udri, dobili batina i izgubili", rekao je Zlatko Saračević.

"Riješili su našu polukontru i onda je bila muka"

Danas pomoćni trener u Co Zagrebu pomno je pratio preko TV-a što je sve govorio francuski izbornik Claude Onesta svojim igračima. Po Saračeviću, ključan potez bio je na time-outu prvog poluvremena.

"Onesta je na prvom poluvremenu promijenio to što je u igru stavio Portea samo s jednim zadatkom, a to je trčanje u obranu i zaustavljanje Štrleka. Bio je žrtvovan jer u napadu nije ništa radio i bio je totalno nebitan. Abalo je pak dobio zadatak da bude 'flaster' na Duvnjaku u polukontri. Znači, riješili su našu polukontru i onda je bilo igranje šest na šest, muka i to je teško igrati."

"Ma bilo tko da je ušao, ako nema plana, onda je sasvim svejedno..."


Francuzi su dakle imali plan 'B'. Kod nas je Drago Vuković u tri utakmice bio u prvoj postavi, a jučer je prošetao samo do svlačionice i natrag. Duvnjak je u isto vrijeme bio u 'crvenom' sa snagom, dok je Kopljar nakon sjajnog početka, u drugom dijelu završavao na prvoj crti obrane protivnika.

"Nismo igrali do krila i to je bio problem. Ma bilo tko da je ušao, ako nema plana, onda je sasvim svejedno tko će ući."

I sad slijede kalkulacije. Ni dvije pobjede, sutra protiv Rusije i u srijedu s Poljskom ne garantiraju nam da će Hrvatska u polufinale. Svladaju li Šveđani Francusku u zadnjem kolu s golom ili dva razlike, mi zbog lošije gol-razlike nećemo u borbu za medalju. Ipak, Saračević se ne boji takvog scenarija.

"U tom slučaju ne vjerujem da će izgubiti jedan razlike. Ako budu odmarali i ako budu tako igrali onda ne vjerujem da će baš biti jedan, može biti dva-tri, onda nisu prvi u skupini. Druga stvar, tko garantira da će Švedska dobiti Poljake, ja ih ne vidim tako dobre", zaključuje Saračević.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.