Sandy, neprijateljica sporta: Oluja prepolovila njujorški maraton, odgađa gradski NBA derbi

URAGAN prerastao u oluju, zloglasna Sandy koja je pogodila istočnu obalu SAD-a, pogubno je djelovala i na sportske manifestacije, simbole New Yorka.

U nedjelju se u gradu održava najprestižniji svjetski maraton, ali čini se kako bi mogao imati puno manje sudionika od od predviđenih 47 tisuća.

Oko 20 tisuća natjecatelja trebalo je doći iz drugih zemalja, ali svi njujorški aerodromi zatvoreni su do daljnjeg, pa će mnogi ostati bez nastupa.

Najveće svjetske zvijezde najavile su nastup, ali pitanje je koliko će ih doći.

Njujorški maraton prolazi kroz svih pet gradskih okruga, a ulice kojima će se trčati nisu poplavljene. Ali, problem je s trajektom koji prevozi maratonce na start na Staten Islandu. Pitanje je hoće li do nedjelje proraditi linije podzemne željeznice koje vode do trajekta.

Prvom gradskom derbiju Netsa i Knicksa prijeti odgoda

NBA razmatra odgodu gradskog derbija koji bi u četvrtak u Barclays Centeru trebali igrati Brooklyn Nets i New York Knicks.

Razlog je također oluja Sandy. NBA sezona počinje u utorak navečer, a Brooklyn Nets, koji su na kraju prošle sezone preselili iz New Jerseyja, trebali su otvoriti natjecanje u svojoj novoj dvorani u četvrtak i to protiv njujorških starosjedilaca Knicksa.

Ovisno o tome kada će se u New Yorku normalizirati promet, vodstvo lige odlučit će hoće li utakmica Netsa i Knicksa igrati u predviđenom terminu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.