Runje brutalno iskren: Maksimirski stadion je najružniji na svijetu, Hrvatska tamo ne bi smjela igrati

Foto: Guliver Images/Getty Images

BIVŠI golman hrvatske nogometne reprezentacije Vedran Runje najavio je utakmicu između Hrvatske i Belgije. Runje je za belgijski Lavenir objasnio kako je hrvatska reprezentacija favorit uoči dvoboja na maksimirskom stadionu, kojeg je nazvao ruglom na kojem Hrvatska ne bi smjela igrati.

> Subašić otpao za Belgiju i Škotsku: Štimac pozvao Vargića!

> Wilmots: U Zagreb stižemo po pobjedu!

> Štimac: Neka igrači manje misle o taktici, a više o tome kako će je provesti

> Belgija na Maksimiru: Bez kičme momčadi, kapetana, vicekapetana i s rezervnim središnjim braničima!


"Hrvatska je favorit. Igramo doma i to je naša velika prednost. Međutim, moramo priznati da je vaša reprezentacija impresivna", rekao je Runje.

"Vaša reprezentacija je razigrana, brza, odlična u napadu. Hrvatska, pak, ima Luku Modrića koji voli držati loptu i koji kreira šanse", objasnio je Runje, koji smatra kako je Belgija oslabljena izostankom Kompanyja i Fellainija. Doduše, ozlijeđeni Fellaini će konkurirati za utakmicu, ali nije poznato hoće li doista i nastupiti.

"Uz dužno poštovanje, na domaćem terenu ne smijete izgubiti od Škotske"


Kako bilo, Hrvatska nije briljirala u posljednja dva kvalifikacijska kola. Štimčeva Hrvatska propisno se osramotila u lipnju kada je Škotska slavila na Maksimiru, a agonija se nastavila u Beogradu gdje je blijeda Hrvatska na jedvite jade izvukla bod.

"Javnost je razočarana jer hrvatska reprezentacija ne igra dobro u posljednje vrijeme. Navijače je posebno razočarao poraz od Škotske. Uz dužno poštovanje, na domaćem terenu ne smijete izgubiti od Škotske", iskreno će Runje.

Zašto Halilović dobiva pozivnicu za seniorsku reprezentaciju, ako još uvijek nije stalni član prve postave Dinama?

Belgijske novinare zanimalo je kakva će biti atmosfera na Maksimiru, odnosno očekuje li belgijsku reprezentaciju fanatično navijanje koje će im utjerati strah u kosti.

"Pritisak će sigurno biti na Hrvatima koji se moraju dokazati, a što se tiče stadiona mogu reći kako je stadion u Maksimiru jedan od najružnijih na svijetu. Nije dostojan jedne reprezentacije kao što je to Hrvatska", poručio je bivši hrvatski reprezentativac, koji ne razumije zašto Štimac forsira Alena Halilovića.

"Ja sam veliki obožavatelj hrvatske reprezentacije, tako da govorim iz srca. Možda Štimac vidi stvari koja ja ne vidim, ali... Uopće ne sumnjam da će Alen Halilović biti jedan od najboljih igrača na svijetu, ali pitanje je koliko je spreman za seniorsku reprezentaciju kad još uvijek ne igra za prvu postavu Dinama", rekao je Runje, a zatim nastavio:

"Vidim na popisu neke igrače koji uopće niti ne igraju u svojim klubovima. Reprezentacija je prije bila čast, a danas ti dođe kao dar", pojasnio je Runje.

"Je li za to kriv Štimac?", pitao je belgijski novinar. 

"Kada sve ide dobro, onda trener kupi zasluge, ali treneru se treba obratiti i kada stvari krenu loše", za kraj će Runje.

Podsjećamo, utakmica između Hrvatske i Belgije na rasporedu je u 18 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.