Rijeka osigurala "live stream" s Farskih otoka - Domaćini poručuju: Nakon Tromsa naši igrači "hodaju po vodi"

Foto:HINA

RIJEKA danas gostuje na Farskim otocima u susretu trećeg pretkola Europa lige. Jasno je kako je ždrijeb uvelike pomilovao momčad s Kantride, jer bi se malo tko uoči sezone usudio prognozirati kako će se momčad Matjaža Keka za play-off boriti protiv jedne pravo amaterske momčadi. Činjenica je kako je Vikingur zasluženo izbacio  Tromso, ali i to je klub koji je prošle sezone ispao u drugu norvešku ligu.

Kek: Ne zamaramo se kvalitetama protivnika

Slijedom toga, slovenski trener Riječana Matjaž Kek svjestan je da bi sve osim pobjede Riječana bilo veliko iznenađenje. Priznao je kako ovakve protivnike nema smisla do u detalja proučavati, već se potpuno koncentrirati na svoju kvalitetnu prezentaciju, koja bi trebala biti dovoljna za novu europsku pobjedu momčadi s Kantride.

"Dobili smo neke snimke Vikingura, ali vrlo mi je teško procijeniti njihove mogućnosti. Mogu samo reći da u toj ekipi sada vladaju silni zanos i optimizam nakon plasmana u treće pretkolo. No da vam budem iskren, nisam svoje igrače želio previše zamarati protivnikom. Moramo samo razmišljati o sebi i tome kako ćemo se plasirati u play-off Europa lige", rekao je Kek.

Clementsen: Moji igrači toliko su puni samopouzdanja da mogu hodati po vodi

Domaći strateg Clementsen s druge strane pokušava zadržati nevjerojatnu euforiju koja je zahvatila njegove igrače. Naime, Vikingur je prvi klub u povijesti Farskih otoka koji se plasirao u treće pretkolo kontinentalnih natjecanja.

"Svjestan sam da nas očekuje jako težak susret, ali nemamo nikakvu namjeru predati se. Vjerujem u svoje igrače i nadam se kako ćemo proći u play-off Europa lige. Moji igrači toliko su puni samopouzdanja u ovom trenutku da mogu hodati po vodi. Jako sam ponosan na njih i sve što su postigli ove sezone. Nogomet Farski Otoka napreduje iz godine u godinu", spremno će domaći trener Clementsen.

Rijeka osigurala "live stream" s Farski otoka

Dodajmo na kraju kako će unatoč najavama s HRT-a, navijači Rijeke prijenos utakmice moći će gledati. Naime, nogometni klub s Kantride objavio je kako će se dvoboj moći gledati putem "live streama" na službenim klupskim stranicama. Prijenos će biti produciran s četiri kamere i emitiran putem HD signala.

Vjerojatni sastavi:

Vikingur: Turi - Hansen, gregersen, E. Jacobsen, H. Jacobsen - S. Vatnhamar, S. Olsen, Djurhuus, Justinussen - Hansson, Đorđević
 
Rijeka: Vargić - Tomečak, Lešković, Mitrović, Leovac - Brezovec, Jugović - Kvržić, Kramarić, Sharbini - Jahović


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.