Predstavnik FIBE prezentirao novu regionalnu ligu: "Dosadašnja liga nije bila radila transparentno"

Foto: Hina

PREDSTAVNIK FIBE Kosta Ilijev jučer je stigao u Zagreb kako bi predstavnicima vodećih hrvatskih klubova prezentirao ideju o pokretanju nove regionalne lige. Podsjećamo, FIBA je sredinom ožujka rekla "ne" ABA ligi, a Ilijev je otkrio i zašto:

"Dobro je poznato da je firma koja je vodila ligu dosad, izgubila licencu od FIBA-e i zbog toga su nacionalni savezi zajedno FIBA-om pripremili novi prijedlog. Licencu su izgubili zato što regionalna liga nije pratila pravila igre, odnosno nije radila transparentno", rekao je glavni menadžer za razvoj košarke i nacionalnih saveza FIBA-e, a prenosi HKS.

Glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić objasnio je Ilijevu što hrvatski klubovi očekuju od FIBA-e.

"Hrvatski klubovi zadovoljni su dosadašnjom ligom uz određene korekcije tehničke naravi kao što su: Kalendar natjecanja, broj klubova u ligi, pravila košarkaške igre. Traže se i dodatni podaci za draft FIBA-ine regionalne lige kao što su: financijske garancije buduće lige za više sezona, garancije prohodnosti prema Euroligi i Eurokupu, odnosno  europskim natjecanjima za više sezona, garancije mogućnosti početka lige odmah u sezoni 2015./16. Sjedište tvrtke i menadžmenta lige treba ostaviti u Ljubljani ili u Zagrebu, odnosno u zemljama EU. Treba respektirati dosadašnjih petnaest godina lige kao garanciju za još bolji ustroj uz navedene korekcije."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.