Predstavljeni Brazilci: "Kada sam na internetu vidio proslavu stogodišnjice Hajduka, nisam dvojio ni trena"

Foto: Hajduk.hr

DANAS su na Poljudu svečano predstavljeni Patinho i Cassio, mladi Brazilci koji su stigli iz Fluminensea. Prvi je riječ dobio sportski direktor Sergije Krešić, jedan od glavnih protagonista njihova dolaska.

"Oni su gladni pobjeda i žele postići nešto veliko u Europi. Nismo željeli igrače koji bi na silu došli u Split već one koji žele doći, oni su to htjeli i sada su sa nama. Obojica su tehnički jaki, nadamo se da će omogućiti i svima oko njih da bolje igraju. Patinho je igrač koji ima zadnji pas, kreće se, vezni je igrač s vrlo ofenzivnim karakteristikama. No trener Krstičević može ga koristit i u napadu, o tome će on odlučiti. Cassio ima dobar dribling, jak je tehničar i brz je, može igrati na oba boka", rekao je Krešić.

Uslijedilo je službeno potpisivanje ugovora, fotografiranje, a onda su se novinarima predstavili i Brazilci.

"Kada sam čuo da se Hajduk zanima za mene znao sam nešto malo o klubu, ali kada sam na internetu vidio utakmicu s Barcelonom i proslavu 100 godina kluba, bio sam sretan i nisam dvojio oko dolaska u Split. Navijači Hajduka su me iznenadili, oduševili. Došli su nekako do mene preko interneta, na facebook. Ha, ha, ne znam kako im je uspjelo, ali su mi već davali informacije o Hajduku i zaželjeli dobrodošlicu", rekao je Patinho.

Patinho je neko vrijeme proveo na posudbi u lisabonskom Sportingu, ali se nije naigrao...

Nije lako igrati u Portugalu, tamo se uglavnom forsiraju domaći igrači. Znam da je ovdje drugačije, tako su mi rekli. Ovdje se više vole stranci i to me hrabri. Ja očekujem da ću u Hajduku puno više igrati. Sporting je gurao domaće igrače, pa za mene nije bilo baš prostora", istaknuo je.

Igra na poziciji ofenzivnog veznjaka, ali spreman se podrediti zahtjevima Miše Krstičevića...

"Ja sam "desetka", želim biti "desetka". Znate što to znači. To sve govori. To je magičan broj u nogometu! Želim igrati, dopasti se, napredovati. Vjerujem da sam odabrao pravu sredinu. Koliko čujem ove godine nam je cilj osvojiti Kup, nadam se da ćemo u tome uspjeti. Ne, ne znam na kojoj će me poziciji trener koristiti, ali ja ću igrati najbolje što znam.", istaknuo je.

Na red je stigao nešto samozatajniji Cassio...

"Svjestan sam da ću kao Brazilac imati veliki presing, no očekujem da ću igrati dobro, želim dati maksimum i uspjeti ovdje. Mogu igrati sve tri pozicije u veznom redu. Iako nemam puno informcija o Hrvatskoj ligi, tražim ih jer želim nešto saznati. Hvala svima, preko interneta vidim da je među navijačima dobra atmosfera i da nas dvojicu Torcida podržava", rekao je Cassio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.