Pravna služba HNS-a dobila pojačanje, a Vrbanović najavio nova radna mjesta

IZVRŠNI odbor Hrvatskog nogometnog saveza na današnjoj je sjednici donio nekoliko važnih odluka, a najzanimljivija je ona o imenovanju dvoje novih sudaca u Arbitražni sud HNS-a.

> HNS novinarima prešutio ponude za kamp, pa ih objavio na službenim stranicama

> Principijelnost HNS-a: Hajduku se opet odgađa suspenzija zbog tromosti birokracije

Novo pojačanje u pravnoj službi bit će neprocjenjivo Savezu koji se osramotio dosadašnjim odlukama koje su, osim sa Zakonom, graničile i sa zdravim razumom. Prisjetimo se samo slučaja NK Gorica...

Novi suci u HNS-ovoj Arbitraži su Dražen Jakovina i Jasna Smiljanić. Možda je važno napomenuti kako je Smiljanić sutkinja Zagrebačkog županijskog suda i predsjednika uskočkog odjela tog suda. Ako znamo da je Uskok istraživao (a možda još uvijek istražuje) čelnike HNS-a zbog korupcije, mita i namještanja utakmica, Smiljanić bi se mogla naći u nezavidnom položaju dok blisko surađuje s Mamićem, Vučemilovićem, Vrbanovićem, Šukerom i ostatkom vodstva HNS-a. Dodajmo i da je poznatoj sutkinji nadređeni sudac Ivan Turudić za kojeg se zna da ispija kave sa Zdravkom Mamićem.

HNS sređuje kaos u dubrovačko-neretvanskom savezu

Od ostalih zanimljivosti sa sjednice IO-a HNS-a izdvajamo obećanje izvršnog predsjednika Damira Vrbanovića kako će se do utakmice Hrvatske i Švicarske u Splitu 15. kolovoza riješiti krizna situacija u ŽNS-u Dubrovačko-neretvanskom koje traje još od kandidature Igora Štimca za predsjednika HNS-a. "To je bilo zbog personalnih sukoba. Shvatili su da štete klubovima i na inicijativu HNS-a sazvat će se Izvanredna skupština ŽNS-a".

Otišao glasnogovornik Gavran, otvaraju se nova radna mjesta

Vrbanović se pojavio u društvu dosadašnjeg HNS-ovog pravnog stručnjaka Vlade Ivete koji je promoviran u tajnika Saveza. Najavljeno je otvaranje novih radnih mjesta u HNS-u, tražit će se pravnici, stručnjaci za marketing, tehnik reprezentacije, poslovna tajnica, a sve kako bi se ispoštovao novi Pravilnik o sistematizaciji, koji je, ipak, "unutarnja stvar Saveza" te neće biti dostupan javnosti. Raskinuti su ugovori s Katalenićem, Pavlovićem i glasnogovornikom Gavranom.

Najavljene su utakmice i u drugim gradovima osim Zagreba i Splita. U Splitu će 15. kolovoza Hrvatska igrati protiv Švicarske povodom stogodišnjice Saveza, a detalji o ulaznicama objavljeni su na stranici HNS-a.

Drugoligaši traže Ligu 16, HNS rekao "NE!"

Plenum klubova 2. HNL predložilo je HNS-u da sljedeće sezone umjesto najavljenog smanjenja lige na 12 klubova, i dalje ostane liga sa 16 klubova. IO HNS-a je to odbio. "IO nije želio mijenjati odluku, zakleli smo se da toga više nema. Ovo je novi početak rada, vjerujemo našim komisijama", rekao je Vrbanović.

Nitko neće u Prvu žensku HNL, Savez odbacio molbu Splićanki

O principijelnosti HNS-a pisali smo ranije u slučaju Hajduka, ali na tu temu treba dodati kako je Ženski nogometni klub Split, koji je prošle sezone ispao iz lige, tražio da ostane u 1. ŽNL jer nitko od drugoligaša ne želi ući u prvu ligu. Vrbanović je rekao kako zbog principijelnosti i pravila da netko mora ispasti iz lige, HNS odbija molbu Splita, a u Ligu neće ući niti jedan drugi klub.

Izvršni predsjednik dodao je kako je IO dao punu podršku novom stručnom stožeru Igora Štimca: "Formalno smo i jednoglasno podržali stručni stožer. Vjerujemo da će napraviti dobar posao u kvalifikacijama".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.