Policija podnijela novu prijavu protiv Mamića: Godinu dana ne smije na splitske stadione?!

Foto: Hina

SPLITSKA policija podnijela je protiv Zdravka Mamića još jednu prijavu zbog nereda u svečanoj loži Poljuda na derbiju Hajduka i Dinama.

> Mamiću i službeno zabranjen ulazak u svečanu ložu Poljuda!

> Mamića priveli nakon tučnjave na Poljudu! Njemu i Begi prekršajna prijava, Pašalić se izvukao

> Evo kako se splitska policija oprašta s Mamićem, a kako s navijačima: Zdravku poljupci, BBB-ima pretres i snimanje

Index je odmah nakon utakmice pitao kada će Mamić dobiti zabranu, a sada smo dobili i odgovor jer je osim prekršajne zaradio i prijavu po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Od Prekršajnog suda policija traži izricanje sigurnosne mjere zabrane prisustvovanja izvršnog predsjednika Dinama sportskim natjecanjima na stadionima Poljud i Park mladeži u trajanju od godinu dana, zbog saznanja o ranijem protupravnom ponašanju.

"Osobi za koju postoje saznanja da se već ranije protupravno ponašala za vrijeme dolaska,održavanja ili odlaska s nekog sportskog natjecanja prekršajni sud na prijedlog policijske uprave nadležne za mjesto održavanja sportskog natjecanja ili policijske uprave nadležne za područje na kome se nalazi prebivalište takve osobe može izreći zabranu prisustvovanja određenom sportskom natjecanju ili zabranu prisustvovanja sportskim natjecanjima za vrijeme koje ne može biti kraće od šest mjeseci niti duže od godinu dana", kaže čl. 34 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Index je kontaktirao policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, no još uvijek čekamo odgovor na pitanje: Zašto će zabrana važiti samo za splitske stadione.

Ivo Bego, bivši igrač Hajduka koji se potukao s Mamićem, prošao je samo s prekršajnom prijavom.

Inače, tučnjavu su prekriženih ruku i smijući se (kao što vidite na naslovnoj fotografiji) propratili vodeći ljudi policije: Dražen Vitez (zamjenik ravnatelja policije za opću sigurnost), Krunoslav Borovec (načelnik uprave policije), Neven Paškalin (načelnik PU zadarske), Tonči Radibratović (načelnik PU dubrovačko-neretvanske) i Ivica Kostanić (načelnik PU šibensko-kninske)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.