Počela TOP 16 faza Eurolige: Planinić i Lončar slavili protiv Bešiktaša, Lampe srušio prvake

Foto: AFP

POČELA je TOP 16 faza Eurolige. Himki, za koji igraju Zoran Planinić i Krešimir Lončar, slavio je na gostovanju kod Bešiktaša 80:75.

Najbolji igrač Himkija bio je Vitalij Fridzon s 20 poena i po pet skokova i pet ukradenih. Odličnu utakmicu odigrao je i Planinić koji je postigao trinaest poena uz devet asistencija. Lončar je dodao osam poena. Damir Markota za Bešiktaš je postigao šest koševa.

Real je na gostovanju u Berlinu svladao Albu 77:63, a najbolji na terenu bio je Sergio Llull s 15 poena. Dontay Draper, hrvatski reprezentativac u dresu Reala, nije ulazio u igru.

Caja Laboral, koju trenira Žan Tabak, slavila je protiv akutalnog prvaka Olympiacosa 82:74. Caju je predvodio fantastični Poljak Maciej Lampe s 25 poena. U momčadi Olympiacosa najbolji je bio Vassilis Spanoulis s 18 koševa.

Unicaja je neočekivano teško slavila protiv Bamberga. Momčad Jasmina Repeše pobijedila je 85:82. Za pobjedničku momčad Luka Žorić je ubacio devet koševa, a Krunoslav Simon za šest minuta na parketu nije se uspio upisati u strijelce. Unicaja je slavila na krilima Marcusa Williamsa koji je zabio 19 koševa.

U posljednjoj utakmici Siena je na domaćem terenu svladala Maccabi sa 79:69.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.