Penezić: Kvalitetnija smo ekipa od svih ostalih u skupini, jednostavno trebamo pokazati moć

Foto: Guliver Image/Getty Images

ANDREA PENEZIĆ jedna je od najvećih uzdanica hrvatske ženske rukometne reprezentacije, koja u ponedjeljak u Varaždinu protiv Švedske otvara svoj nastup na Europskom prvenstvu.
 
U skupini sa Švedskom, Njemačkom i Nizozemskom Hrvatska traži što bolji bodovni učinak, kako bi prenijela što više bodova u drugi krug, koji se igra u Zagrebu. Tamo bi, po svemu sudeći, kao protivnice trebale stići reprezentacije Srbije, Francuske i Crne Gore.
 
Penezić, sedam godina zaredom najbolja rukometašica Hrvatske, prokomentirala je stanje u momčadi uoči početka još jednog velikog natjecanja.
 
"Zadovoljne smo pripremama, već je skoro drugi tjedan iza nas, napravili smo mini pripreme, novi kondicijski trener Nikola Golub nam je to odlično posložio i bilo je zanimljivo odraditi sve zadatke. Radile smo zaista dobro, sad smo nestrpljive uoči prvog susreta. Imamo još par dana za razrađivanje posljednjih detalja za Švedsku, na koju smo u potpunosti fokusirani."

Postoji li strah od neuspjeha u tom prvom susretu, koji bi se tad eventualno mogao odraziti i na iduće susrete?
 
"Uopće ne razmišljamo o neuspjehu, mislim da smo kvalitetnija ekipa od njih, moramo se samo u potpunosti fokusirati na našu igru i to i pokazati."
 
Cilj su sve tri pobjede u skupini?
 
"Da, ne želimo propustiti niti jedan bod. Igramo kod kuće, to nam treba biti dodatni motiv i jednostavno trebamo pokazati moć."
 
Pokazali ste moć u prijateljskim susretima s europskim prvakom Crnom Gorom, napunile ste se samopouzdanjem, može li se dogoditi da ono prijeđe u podcjenjivanje protivnika?
 
"Naravno da ne želimo nikoga podcjenjivati, izazov nam je igrati protiv ovakvih velikih ekipa. U te dvije utakmice s Crnom Gorom, što su bile zadnje provjere, pokazale smo da smo u dobroj formi, odigrale smo odličnu obranu, u napadu je bilo disciplinirano, sve je to jako dobro izgledalo. Nadam se da takvu igru možemo ponoviti i na Europskom prvenstvu od ponedjeljka."
 
Zadovoljni ste s vašom osobnom formom u tim susretima, zabili ste 18 pogodaka u dva susreta?
 
"Zadovoljna sam, meni se otvorilo protiv Crne Gore, ali jednostavno moramo sve igrati dobro da bi postigle željeni rezultat."

Svi pričaju o polufinalu, vaše mišljenje?
 
"Svima nam je san to polufinale. Mislim da je ovoj generaciji to zadnja šansa da se napravi jedan veliki rezultat. Nakon ovoga se ne zna niti tko će ostati u reprezentaciji, definitivno smo odlučne u tome da po prvi put prođemo u to polufinale i odemo po medalju."
 
Najveći favoriti za zlatnu medalju na ovom turniru?
 
"Teško je reći, ne mogu reći da neka ekipa odskače od drugih, mislim da svatko može dobiti svakoga. No, tu su neki standardni favoriti kao Crna Gora i Norveška, možda se još neko drugi priključi, ali mislim da ove dvije ekipe imaju sve potrebno da ostvare još jedan vrhunski rezultat."
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.