Opet se podcjenjuje omladinska škola: Što Hajduku mogu donijeti Kuassi i Brazilci?

Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix

ČINI se kako čelnici Bijelih opet rade iste greške kao i posljednjih godina. Nakon desetljeća svakojakih promašaja izdanci Hajdukove škole napokon su preuzeli glavnu riječ u prvoj momčadi Splićana, a sada ih se dovođenjem stranaca upitne kvalitete opet gura u drugi plan.

Patinho, Kouassi i Cassio najnovije su akvizicije Hajduka i na njihov se transfer može gledati kao dobar posao, jer su na Poljud došli bez odštete, međutim pitanje je što mogu ponuditi Bijelima u budućnosti.

Andrijašević, Caktaš, Milić i Radošević već su se nametnuli kao prvotimci i s obzirom na rezultate koje su ostvarivali u prvog dijelu prvenstva, gotovo je besmisleno njihove pozicije dovoditi u pitanje, pogotovo jer se radi o igračima od kojih se očekuje bogati inozemni transferi.

Ukoliko Patinho i drugi nisu dovedeni kao konkurenti za udarnu momčad, još je veći problem što će u dobroj mjeri oduzeti prostor za razvoj novim mladim nadama koje dolaze poput Bašića, Tomaša i drugih.

Na koncu, dolazi se do pitanja čemu uopće dovoditi ovakve mlade, nedokazane nogometaše. Hajdukova omladinska škola pokazala se dovoljno kvalitetnom izbacivati igrače za prvu momčad, a jedino što u toj jednadžbi nedostaje jest iskustvo. To je ono za čim trebaju posezati. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.